THIS POSTER-TOUR! 2X Solo

[Bilde]


Bassist Christian Meaas Svendsen og gitarist Christian Winther avslutter deres “This Poster-tour” på Sound of Mu mandag 17. oktober. Mer info om artistene under! Er stemninga riktig god blir det kanskje et lite duostrekk til slutt?


CHRISTIAN MEAAS SVENDSEN:
Den akkustiske friimpro-tradisjonen står i høysetet når Christian Meaas Svendsen begir seg ut på oppdagelsesreise inn i kontrabassens verden. Med to hender, to buer, sin egen stemme, et kinn og en fot – og uten for mye eksterne duppeditter – baner Svendsen seg vei gjennom denne gigantiske treplaneten, og graver frem det han kan av sonisk gull og glimmer. Resultatet er et overraskende, mangefasettert og organisk lydlandskap.


Selv om tyngden ligger på det improviserte, bruker Svendsen også overbyggende konsepter og et par egenkomponerte solostykker for å skape en fin balanse mellom det intuitive og det analytiske.


Inspirasjonskilder som Peter Kowald, Michael F. Duch, Sebastian Gramss, Stefano Scoddanibbio og Mark Dresser er verdt å nevne, men ikke nødvendigvis verdt å henge seg opp i!


www.christianmeaassvendsen.com



CHRISTIAN SKÅR WINTHER
Christian Winther utforsker den akkustiske gitarens muligheter og holder et improvisert fokus i solo-prosjektet sitt. Musikken kan også inneholde faste rammer, idéer og originale komposisjoner, og vil nok låte ganske annerledes fra konsert til konsert. Gitarspillet balanserer mellom tradisjonell spilleteknikk og alternative/ utforskende spilleteknikker, som f.eks. bruk av prepareringer og eksterne redskaper.


Christian Winther henter mye inspirasjon fra folkemusikk rundt om i verden og fra musikere som f.eks. Fred Frith, Marc Ribot, Nils Økland, Paal Nilssen-Love og Neil Young.


www.myspace.com/christianwinthermusic

Legg til ekstern kalender…