Teppefall. Et møte med Michael Cunningham

Ekteparet Peter og Rebecca står fast. De er på vei til et coctailselskap, men verken taxien de sitter i, eller samtalen deres kommer videre. I selskapet venter dannet konversasjon, vakker kunst og importert vodka, men de er her. Kunsthandleren og redaktøren, to vellykkede newyorkere som ikke kommer seg til det stedet de skal, men som ikke har så veldig lyst heller.

Den amerikanske forfatteren Michael Cunningham er kjent for å skildre de små øyeblikkene der ingenting skjer. I romanen Timene, som ga ham Pulitzerprisen, beskriver han timene før selve festen. De som bare skal brukes til forberedelser, men som i stedet fører karakterene av gårde i helt nye retninger. Cunninghams roman Før kvelden kommer er aktuell på norsk nå i høst, og det er her vi møter Peter og Rebecca som plutselig en dag får Rebeccas vakre, yngre bror Mizzy på døren. Hva er det ved den mislykkede eksnarkomanen Mizzy som får Peter til å sette spørsmålstegn ved det livet han selv lever? Hvorfor begynner han å tenke på at det uunngåelige siste teppefallet hele tiden nærmer seg?

På Litteraturhuset samtaler Cunningham med journalist og forfatter Mala Wang Naveen om sin siste bok, kunsten, skjønnheten og døden.

Legg til ekstern kalender…