Film: Nasseredin Shah and his 84 wives

Velkommen til visning av «Nasseredin Shah and his 84 wives» (2011), en dokumentar av Beate Petersen basert på unikt fotomateriale fra 1800-tallets Persia.

[Bilde]

Filmen “Nasseredin Shah and his 84 wives” tar utgangspunkt i livet til Persias overhode fra 1848 til 1896, sjah Nasseredin. Fra han som 11-åring fikk et fotografiapparat av dronning Victoria av England og fram til sin død dokumenterte han sine omgivelser: sine mange koner, sine narrer og klovner, sine storslagne palasser og sine juveler og skatter. Slik åpenbarte han for offentligheten det offentligheten aldri var ment å se.

Gjennom fotografiene tatt av sjah Nasseredin og hans hoff, samt animerte sekvenser, tar filmen for seg rivaliseringen og intrigene innad i haremet, korrupsjonen, mordene, den politiske maktkampen og Persias kompliserte forhold til Europa.

Dokumentaren er en undersøkelse av hvordan ting ble som de ble i Iran, fortalt fra et perspektiv som ofte blir oversett: nemlig den rollen kvinnene spilte i dannelsen av det moderne Iran.

[Bilde]

Animasjon: Raiavin Studio, Teheran
Voice-over: Kate Pendry
Musikk: Milad Movahedi

Innledning ved Beate Petersen

Legg til ekstern kalender…