Ellen Edminson, Stressfri Sone & Kirsti Grotmol, MINDSCAPES

Velkommen til åpning av 2 nye utstillinger!

Ellen Edminson viser installasjonen ”Bare for dine tanker” med 1392 origamitraner sammen med en serie grafiske arbeider.

”Bare for dine tanker” er inspirert av et gammelt japansk sagn som sier at den som bretter 1000 papirtraner vil få et ønske oppfylt og historien om den tapre unge jenta Sadako Sasaki som ble rammet av leukemi etter atombomben i Hiroshima. Origamitraner har fått et ladet budskap om håp og fred. Uavhengig om du kjenner til historien om de 1000 traner eller ikke ønsker Edminson at installasjonen skal være til for dine tanker.

Da Ellen Edminson startet på prosjektet hadde hun også sine personlige grunner til å jobbe med et prosjekt som kunne minne henne på håpet i hverdagen. Etter hvert handlet prosjektet likevel mer om andre enn henne selv. Hun ønsket å jobbe med det vakre budskapet til de 1000 tranene og samtidig lage et kunstverk som kunne gi håp til andre, et kunstverk som innbyr til avslapping eller refleksjon. Og, ikke minst, et kunstverk som er visuelt vakkert å betrakte.

Alle fuglene har mønster som er trykket manuelt før de ble brettet og montert. Installasjonen har et omfang på 4,5m x 2,5m.

Serien med grafikk i utstillingen er en forlengelse av installasjonsprosjektet. Edminson har alltid hatt en fascinasjon for pusterom i hverdagen. Denne serien nye grafiske arbeider har som intensjon å bidra til en stressfri sone i en hektisk hverdag. Utfordringen for kunstneren i disse grafiske arbeidene er ro og stillhet. Dette fremheves gjennom et poetisk uttrykk. Inspirasjonen og motivene er hentet fra to reiser til Kina det siste året. Teknikken hun jobber med er fotopolymer dyptrykk. Hun bruker både foto, tusjtegninger og koldnål i sine dyptrykk.
www.edminson.no

Kirsti Grotmol “MINDSCAPES”
“MINDSCAPES” er en serie fotografier som utforsker ulike indre landskap og prøver å gjenfinne disse i den ytre verden. Hvordan kan et landskap, et sted eller en atmosfære – reflektere, visualisere og utfordre hennes mentale bilder?

Prosjektet startet med en undring over at kameraet synes å kunne fange ulike sinnsstemninger. Er det slik at fotografens mentale bilder og stemninger – kommer til uttrykk i det ferdige fotografiet? Et kamera er jo en et teknisk apparat som tilsynelatende nøkternt og objektivt gjengir det som kameralinsen rettes mot.

Fotoene er tatt delvis på en reise i Egypt – et land hvor Kirsti Grotmol ikke hadde vært før, og delvis i Norge hvor hun har bodd mesteparten av livet. Dynamikk mellom det ukjente og det kjente er derfor en sentral problemstilling. Dette spenningsfeltet reflekteres og utdypes også i forholdet mellom indre forestillinger og den ytre virkeligheten – og hvordan dette manifesterer seg i fotografiske bilder.

“Mindscapes” er således en undersøkelse av hvordan et fotografi av et sted – kan bli til et bilde av en tilstand.

“Mindscapes” består av 59 fotografier, hvorav et utvalg vises i store formater på vegg. Dessuten vises serien vises på skjerm i utstillingen. Fotografiene er også samlet i en katalog som er å få kjøpt.
www.kirstigrotmol.no

Kunstnerstyrt formidling:

Begge utstilingene har fått støtte fra Norsk Kulturråd til kunstnerstyrt formidling for nye brukergrupper. Kunstnernes vil selv stå for formidling og workshops med publikumsgrupper. For nærmere informasjon ta kontakt med daglig leder mob; 41313190 eller [email protected]

Legg til ekstern kalender…