Matgilde for hungersnød (fra 12 til 18 ca)

“Vi gjør om mat som skulle blitt kastet til deilig mat som blir til penger som går til mat på Afrikas horn”

Én milliard mennesker lider i dag av kronisk sult. Samtidig kastes tretti prosent av maten som produseres i verden. Her til lands kaster vi nærmere tusen tonn god mat hver dag. Gjennom prosjektet “Matgilde mot Hungersnød” kaster vi lys på dette triste paradokset og forsøker å bidra til å løse det. Vi tar med dette fatt i to av de største – og uløselig sammenvevde – utfordringene verden står overfor i dag: fattigdom og miljøødeleggelser.

I uka før arrangementet går av stabelen, samler vi inn fullt brukbar mat som utvalgte butikker ville kaste. Maten fordeles og tilberedes av et nettverk frivillige kokker som stiller sine private kjøkken og restauranter til disposisjon. Matrettene bringes deretter til arrangementområdet der de tar del i en stor verdensbuffèt. Gjester oppfordres til å donere en pengesum for måltidet de nyter. Innsamlede penger går til prosjekter for matsikkerhet på Afrikas Horn, der verdens største sultkatastrofe i dag finner sted. Pengene formidles av Kirkens Nødhjelp.

Politikere og sentrale aktører i matbransjen stiller til debatt om hva som kan gjøres her i landet for å hindre at god mat kastes. Debatt om matkasting kl. 15-16. Debattleder: Arild Hermstad, leder FIVH.

Det blir livemusikk og platesnurr.

Kom og spis verden til et bedre sted!

Legg til ekstern kalender…