Cut by Camera, utstilling av Denise Winter (de)

Winter utforsker fotomediets kjemiske opprinnelse og psykologiske fundament gjennom bruk av egne fotografier som utgangspunkt for installasjoner og skulpturer. Hos Cyan :galleri viser Winter arbeider fra prosjekter hun har utviklet i tiden etter et kunstneropphold hun hadde i Tromsø vinteren 2010.

Gjennom sine enkle og abstraherte fotografier av arkitektur og landskap klarer Winter å stille viktige spørsmål om opprinnelse og referanser som det fotografiske mediet er bundet til å forholde seg til. Lys og skygger definerer farger og toner på tradisjonelt vis samtidig som bildene løsriver seg fra motivet og kjemper til seg en selvstendig plass som et flyktig referanseobjekt.
Utstillingen er bygd opp rundt stedsspesifikke installasjoner der Winter tar utgangspunkt i de unike mulighetene innebygd i det å stille ut i et galleri som også er et fotostudio. Samtidig vil utstillingen vise flere fotografiske arbeider laget det siste året og resultatene fra et samarbeid med fotolaboratorier i to forskjellige land der Winter på elegant vis demonstrerer hvordan det fotografiske bildet skaper sin egen virkelighet.

Som en del av utstillingen vil vokalgruppen EOS-Duett fra Dresden, Tyskland, holde en konsert i galleriet etter utstillingens stengetid på lørdag, og Winter inviterer til brunch og samtale med kunsteren i galleriet søndag formiddag.Vernissage fredag 28.oktober kl. 18-23
Åpent lørdag 27. august kl 12-17, med konsert av EOS-Duett (Dresden) kl 17
Åpent søndag 28. august kl. 12-17 med artist talk og brunch kl 10-12

Legg til ekstern kalender…