Jonathan Brewer

Velkommen til utstillingsåpning fredag 21. oktober kl. 19.00!

Åpent 22, 23, 29.og 30. oktober kl. 12.00-16.00


[Bilde]


Ikke håndlagde malerier.


I Jonathan Brewers tidligere arbeider er det klare figurative elementer, men bildene er likevel ikke nettopp tradisjonelle med hensyn til hvordan de er laget. De er tvert imot ganske eksperimentelle ved at malingen nesten blir mast inn i “lerrete” med avkuttede pensler.

I de nye arbeidene har det formale fått mer rom, hvilket trekker bildene i retning av fargeabstraksjoner. Dette er gjort med enda mindre tradisjonelle arbeidsmetoder: Det er ikke lenger brukt pensel, men malingen er overført via en improvisert trykkteknikk.

Resultatet er bilder som ikke vil være ekspressive, men som tydelig kommer derfra, på en eller annen måte. Bildene er også ikke lette å tidfeste, merkelig nok. Og det er egentlig i seg selv uvanlig, i en tid som er så opptatt av at tiden er nå og at denne er den beste av alle tider.

Dette anti-maleriske maleriet ser ut til å være et resulatat av et direkte forhold mellom den såkalte prosessen og de visuelle bildene. Allikevel blir bildene optisk veldig forskjellig, selv om de er fremstilt med lignende fremgangsmåter.

- Gard Olav Frigstad


Jonathan Brewer er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo, Staatliche Hochschule für Bildende Künste Städelschule, Frankfurt og University of Colorado. Han har blant annet stilt ut i Tyskland, Norge, Island og Nederland. I 2012 stiller han ut på Museum of Contemporary art i Havanna, Cuba.



Velkommen!

Legg til ekstern kalender…