«ODE 2011» Oslo Danse Ensemble

OSLO DANSE ENSEMBLE ENDELIG TILBAKE PÅ DANSENS HUS!

I november presenterer Oslo Danse Ensemble sin 18. helaftens produksjon på Dansens Hus. Kompaniet har alltid hatt jazzdansen i fokus, men ikke nødvendigvis i dens opprinnelige form. ODE har vært en viktig arena for videreutvikling av jazzdansens mangfoldige uttrykk. Denne gangen viser de en forestilling der virkemidler fra den tradisjonelle jazzdansen brukes som inspirasjon for 3 nye verk av koreografene Toni Ferraz, Subjazz og Masja Abrahamsen.

Fandenivoldsk lekenhet og et lite snev av nostalgi danner utgangspunkt for Subjazz sitt nye verk [kruhks]. Med tilbakeblikk i jazzdansens tradisjoner, retter Subjazz blikket framover og skaper i velkjent stil et verk fylt med energi, dynamikk og musikalitet.

Masja Abrahamsen har latt seg inspirere av mellomkrigstiden og den tyske cabaretscenen. I «Pastiche» henter hun elementer fra burlesque og smelter det inn i samtidsdansens bevegelsesspråk.

«Just 2 dance» representerer en reise tilbake til Toni Ferraz sin største inspirasjon i jazzdansen; storbandmusikk og dens fengende rytmer og energi, fra perioden med Gene Kelly og Fred Astaire, til swingtime og lindyhop. Med tradisjonell jazzdans i fokus henter han bl.a inspirasjon og elementer fra både ballroom og latin-amerikanske danser.

[Bilde]

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…