Positvitetsmarsj

[Bilde]

Positivitetsmarsjen er et initiativ for å gi beboerne i bydel Stovner og i Groruddalen en sjanse til å vise hva de selv mener om sitt hjemsted. Marsjen starter på Jesperudjordet (ikke Stovner Senter, men måtte legge til et sted så ble det nærmeste jeg fant) og ender opp på Stovner Rockefabrikk.

Særlig i det siste halvåret har Groruddalen vært i medias fokus. Det har blitt sagt at “Groruddalen er en ghetto” og at det vil være en av Oslos største utfordringer fremover. Dette begrunnes med det økende antallet beboere med innvandrerbakgrunn. Ikke minst har det blitt sagt at dette vil føre til økt kriminalitet og at etnisk norske føler seg truet. Vi innser at det eksisterer utfordringer i denne delen av byen. Likevel gjengir medias ensidige vinkling bare en liten del av virkeligheten av beboernes reelle hverdag.

Vi anser mangfoldet i Groruddalen som en ressurs, og det er dette positivitetsmarsjen og verdensfesten vil fremheve! Her skal vi gå i tog for å vise at innbyggerne i dalen opplever Stovner og omegn som et godt sted å bo. Vi tror dette vil styrke samholdet og grunnlaget for samhandling.

Positivitetsmasjen er en del av One Peoples Verdensfest 24.oktober 2011. Les mer om Verdensfesten på www.one-people.com

Program for Positivitetsmarsjen: (pr. 28. September 2011)

Appeller ved:
One People og Ordfører Fabian Stang

Underholdning ved:
Sval
Dunderly
Silje fra NRK Super

Legg til ekstern kalender…