Verdensfest på Rommen Scene

[Bilde]

Sammen for respekt, toleranse og samhandling!

Integrering av mennesker skjer som en konsekvens av at mennesker ønsker å søke sammen, for å lære av hverandre. Dette gjelder uavhengig av både sosiale omgangsformer, kulturell bakgrunn og religiøs tro. I et godt integreringsperspektiv sørges det for at mennesker kan treffes på naturlige måter, slik at de får være seg selv, men også slik at de læres av hverandre. God integrering bygger på gjensidig respekt for forskjellighet. Følelsen av å lære om andres situasjon står helt sentralt. Denne kunnskapen og opplevelse av fellesskap er utgangspunkt for videre positiv vekst.

Stovner bydel har valgt å markere et slikt fruktbart integreringsinitiativ ved å invitere til en ”verdensfest” på FN-dagen 24.oktober. Intensjonen er å feire alle kulturer som er representert i bydelen på en positiv måte. Først og fremst vil festen fokusere på mangfoldet på Stovner, og Groruddalen generelt, ved at mange forskjellige kulturelle uttrykk blir presentert og inkludert i en felles markering.

Det er et helt bevisst valg å legge denne festen til Stovner bydel. Vi ønsker å bygge opp et positivt omdømme og styrke troen på fremtiden for alle i dette spennende området av Oslo. Vi ønsker å snu trenden media har skap ved mye negativ omtale av Groruddalen. Dette gjøres ved å vise at mangfoldet i dette området av Oslo er en reell berikelse, som gir mange muligheter for fremtiden.

”Verdensfesten” blir en møteplass for alle som bor på Stovner og omliggende områder, og blir en begynnelse på arbeidet med å gjøre Stovner om til en smeltedigel av fremtidsrettet positivitet. ”Verdensfesten” vil kunne bidra til å bedre forståelsen for at forskjellighet skaper grobunn for samhold, slik at en spennende framtid, på tvers av kulturene blir resultatet..

Mål:

Gi befolkningen på Stover og omliggende distrikter en dag med god musikk, mat og kultur der alle deltar, i respekt for hverandre

Å vise frem ressursene og mulighetene innbyggerne i Groruddalen har og kan tilby hverandre.

Se på resultatene våre lokalsamfunn vil nyte godt av når vi møter hverandre med respekt og toleranse for forskjelligheter, og på de synergiene som oppstår når mennesker med ulik kulturell og sosiale bakgrunn samhandler.

Spesielt å involvere og aktivisere innvandrerfamiliene til et ”eierskap” i utviklingen av egne lokalsamfunn.

Å legge grunnlaget for en økt forståelse for hverandre og stimulere til nye og bredere former for samarbeid.

PROGRAM:

17.00 – Dørene Åpner – Kulturvandring i Forum

18.00 – Åpning ved One People og Konfransier Renate Hegerland

18.05 – Kåring og presentasjon av vinnere i “Min dag på Stovner”

18.15 – Insane (Lokal Hip Hop)

18.25 – Kristin Rogstad (Pop)

18.35 – Folkedraktprosjekt ved Rida Khan

19.05 – Hallingdans med Tom Løvli – dansere og spellemenn

19.20 – Daugthers of water (Akustisk visepop)

19.35 – Dialogmøte om Multikulturell samhandling

19.50 – Music is my weapon (Hip Hop)

20.00 – Verdensmusikk med Zotora Nygaard og Kiku Day

20.30 – Wagëblë – (Hip Hop fra Senegal)

21.00 – Slutt

Legg til ekstern kalender…