Amazonas

You are someone’s son…
Jerzy Grotowski

Grusomhetens Teater inviterer til en forestilling inspirert av den polske nålevende dramatikeren Michal Walczak’s stykke Amazonas.
Forfatteren tegner et bilde av en filmindustri som kveler den idealistiske kunsten, og prostituerer skuespilleren i et jag etter profit…

Amazonas representerer en motsats til det materialistiske spillet, det er naturens stemme, verdens lunge, som desperat skriker ut om å bli hørt før det er for sent…

Regi/ide: Lars Øyno
Skuespillere: Hanne Dieserud, Camilla Vislie, Jimmie Jonasson, Lars Brunborg, Per Bogstad Gulliksen og Odille Blehr.
Scenografi: Tormod Lindgren
Kostymer: Gjøril Bjercke Sæther
Masker: Trude Sneve
Lysdesign: Jan Skomakerstuen
Regi assistent: Vera Krohn-Svaleng
Produsent: Morten Bruun

Offisiell premiere er 15. oktober i Krakow, mens norsk premiere er 21. oktober.

Forestillingen vil spilles 21. oktober til og med 12. november alle dager untatt søndager og mandager. Tidspunkt er kl. 19:00.

Grusomhetens Teater var i 2010 partner i Polsk – Norske kultursamarbeid med teatre i Warszawa og Wroclaw, og er i år Norges representant på Eurodramafest 2011 i Krakow.

Festivalen arrangeres i samarbeid med Theater Karussell fra Eschen (Liechtenstein) og Teatr Bagatela i Krakow. Ved å utveksle dramatiske tekster fra sine respektive repertoar, settes rammen for en internasjonal drama-utveksling. Nye perspektiver på tekster vil tre fram.

Partnerteatrene velger et drama fra sitt eget repertoar. Med utgangspunkt i en av tekstene foreslått av et annet teater, forbereder teatrene premierer av dramaene. Det norske bidraget er manuskriptet Den Stygge Andungen av Lars Øyno oppført av Grusomhetens Teater i 2006.
Festivalen, hvor dramaene presenteres, vil finne sted på Teatr Bagatela, 14. – 17. oktober 2011. Under festivalen vil de oversatte dramaene i bokform lanseres. Publikum vil få anledning til å møte dramatikerne. Prosjektet har mottatt økonomisk støtte fra EØS-finansieringsordningene og de norske midlene, gjennom Kulturutvekslingsfondet

Legg til ekstern kalender…