Plastic Fantastic: Jeg var vel egentlig først!

[Bilde]

Vi vil i perioden 31.oktober til 11.november sette opp 6 forestillinger av “Jeg var vel egentlig først!” som vi nå har utviklet videre.

Takk til Fond for Utøvende Kunstnere for økonomisk støtte! Vi vil også takke Erling Dokk Holm som har latt oss bruke deler av hans doktorgradsavhandling “Coffe and the city” i forbindelse med stykket og for hyggelige tilbakemeldinger.

Vår målsetting er å få publikum til å se hvilket sosialt potensiale som finnes på offentlige møtesteder. Ønsket vårt er å inspirere folk til å by mer på seg selv i det offentlige rom. Vi søker å få publikum til å kjenne seg igjen i situasjonen og lokalitetene handlingen foregår i og få dem til å tro både på vår realistiske og absurde verden. Under forestillingen er publikum besøkende på en kaffebar eller utested. Det er ikke meningen at publikum skal være aktivt deltakende i spillet, men vi søker å forsterke innlevelsen til publikum ved deres deltakelse gjennom plassering og rolle som besøkende.

I det offentlig rom i Norge i dag kan man ofte oppleve at det er lite interaksjon mellom mennesker. Vi spiller vårt sosiale spill på for eksempel kaffebarer. Man må følge spillereglene for ”riktig” oppførsel for å oppnå en form for aksept. Noe av dette er selvsagt god og nødvendig etikette, men vår påstand er at mye av dette hindrer spennende møter og et varmere sosialt klima. Alle aktørene i det offentlige rom har et myldrende liv på innsiden, selv om vi fører oss pent på utsiden.

Utgangspunktet for teatergruppen var at regissør Åge Boman Homleid skrev hovedoppgave om den polske teaterpedagogen Jerzy Grotowski, men utrykket er nå inspirert av flere kilder. Vi har funnet vår egen spillestil inspirert av blant andre Stephen Wang, Viola Spolin og Sanford Meisner. Viktige inspirasjon har også vært opphold på Grenland Friteater og Odinteatret. Vi legger spesielt vekt på prosessen der uttrykket skapes. Vi ønsker også å skape gode rammer der skuespillerne gjennom fysisk improvisasjon og utforskning klarer å utnytte sine ressurser og erfaringer. Dette har vi forsøkt å komponere til et spennende scenisk uttrykk som kommuniserer på mange nivåer.

Velkommen til en annerledes og intim teateropplevelse!

[Bilde]
(bilde fra forestillingen på Skaugum 22.juni)

Legg til ekstern kalender…