Yellowjackets


Den amerikanske jazz/fusion-gruppa Yellowjackets har en lang og broket historie bak seg og fyller i disse dager tredve. Gruppa feirer seg selv med en jubileumsturné som blant annet stopper innom Nasjonal jazzscene i Oslo.

Gruppa er kanskje ikke opprinnelig regna blant de mest stuereine innen det slørete og tidvis utskelte landskapet mellom jazz, fusion og r&b, men har gjennom åra gradvis opparbeida seg stadig mer kred i jazzmiljøet. Sagt annerledes har smooth jazz-gruppa gjennom tre tiår bevega seg fra halvfunky R&B via ostete smooth jazz med klamme filmreferanser (Start Trek) og til å bli noe mye mer. Et sted underveis forsvant den opprinnelige bakmannen Robben Ford ut i periferien og inn kom en Marc Russo som selv, etter et knapt tiår stakk av for å spille med (!) The Doobie Brothers. I Russos sted kom saksofonist Bob Mintzer inn, og han skal kanskje ha noe av skylda for plassen gruppa har funnet blant mer stuereine, for ikke å si reint ut anerkjente, grupper i jazzmiljøet og dermed – på lang sikt – bana vei for konsert i november 2011 på Nasjonal jazzscene.

Så langt har Yellowjackets overlevd to og en halv besetning, tre tiår og mer enn fem-og-tjue plateutgivelser, sist i rekka kom passende titulerte Timeline tidligere i år. Anmeldelse kan du lese her.

Dørene åpner 1900.

Anno 2011 består Yellowjackets av Russell Ferrante (keys), Bob Mintzer (sax), Jimmy Haslip (bass), Will Kennedy (dr)

Les mer

Legg til ekstern kalender…