Leonard Rickhard, Astrid J. Johannessen og Toril Bjorg

Leonard Rickhard er i sine bilder på grunnleggende vis opptatt av å skape en formal helhet, dette er likevel ikke uforenlig med det virkelighetsbeskrivende. Studiet av omgivelser, landskap, arkitektur, kunstbøker, bruksanvisninger og aviser danner noe av inspirasjonen til hans bilder. Rickhard interesserer seg for maleriets egen virkelighet, men også for hvordan maleriet kan kommunisere et forhold til tiden vi lever i, historien, stedet, stemninger og erfaringer. Rickhard har en ubestridt posisjon i norsk kunstliv, og hans innstendige arbeid med maleriet har gjort ham til en av de viktigste malerne i vår tid.

Astrid Johannessen: Det er et utsagn på engelsk «It is better to travel hopefully than to arrive». Dette er tema for Johannessens utstilling. Bilder og video er fra Romania og Paris. Romania representerer en annen verden av gamle og tidløse verdier, Paris den moderne som rumenerne reiser til på søk etter arbeid og penger. Ofte går de seg vill. Vårt eneste sikre mål er døden, men vet vi virkelig hvordan vi skal sette pris på våre erfaringer på veien?

Toril Bjorg: Det er 30 år siden Toril Bjorg stilte ut i Kunstnerforbundet for første gang. Med denne utstillingen vil Bjorg gjøre en oppsummering av utrykkene hun har benyttet. Samtidig er smykkene hennes nye, overraskende og utført med en stor sikkerhet i eget formuttrykk. Hun har valgt materialer som havglass, tekstil og rent sølv i sitt nye prosjekt.

Periode: 20. oktober – 20. november 2011

Legg til ekstern kalender…