BLÅ & Goldstar pres.: tUnE YarDs (US/4AD) Support: Thulebasen (DK)

[Bilde]

tUnE-yArDs er Merill Garbus, et enkvinnesorkester som blander folk og pop med R&B, blues og hjemmesnekrede, afrikanskinspirerte rytmer. Og en masse annet. Resultatet er mildt sagt unikt, noe alle som hørte 2009-debuten Bird-Brains kan skrive under på. Med W H O K I L L fortsetter Garbus sin fargerike reise gjennom klipp og lim-teknikkens mange muligheter.

Etter å ha flyttet fra Montreal til Oakland, California, har både Merill og musikken fått nyte litt ekstra solskinn. Herlige W H O K I L L er ofte varm og lys, men alt annet enn doven. Tvert imot vises både tenner og klør innimellom all den boblende kreativiteten, for eksempel når “Gangsta” overstrøs med bølgeblikk-dunking, atonale blåsere og truende formaninger om å “never move to my hood”. Til forskjell fra Bird-Brains er andrealbumet innspilt i “et ordentlig studio med en ordentlig produsent og ordentlige mikrofoner”, noe som gjør det mulig å høre hver minste nyanse i det frodige lydbildet, i tillegg til at låtene har blitt innspilt mer eller mindre live – godt hjulpet av bassist Nate Brenner, som også var med på å skrive enkelte av låtene.

Thulebasen

Thulebasen – Raga Gemini from TAMBOURHINOCEROS on Vimeo.

Underskog har skrevet om lenker/embeds i denne teksten til å bruke TLS/SSL. Det er ikke garantert å fungere. Les mer her.

Legg til ekstern kalender…