Lee Konitz & Dan Tepfer Duo (US)


Den gamle mesteren og det unge talentet.

De av dere som fikk med dere 2009-utgivelsen Duos with Lee veit godt hva dere skal fredag 25. november. For resten av befolkninga er det kanskje på sin plass med litt belærende overtalelseskunst.

Lee Konitz er vel for mange jazzentusiaster et ikke helt ukjent navn. I det minste har han vært omkring ganske lenge, faktisk så lenge at han som 23-åring endte opp i samspill med ingen ringere enn Miles Davis på Birth of the Cool Sessions (1950).På femtitallet skulle onde tunger i musikkpressa ha det til at Konitz og Charlie Parker lå i altsaksrivaleri. Det stemte visstnok ikke – ordet på gata skal faktisk ha det til at de var riktig så gode venner – men like fullt er Konitz kjent for å ha vært nytenkende og seg selv sann i en tid prega av utbredt imitasjon av Parkers sound.

På Duos with Lee har Konitz funnet fram til den unge New York-baserte pianisten Dan Tepfer, og sammen skaper den unge og den gamle riktig så vakre toner. Knapt tredve år gamle Tepfer er hylla i internasjonal presse som et av de virkelig store tangenttalentene som har poppa fram de siste år. Han har utover på totusentallet høsta gode kritikker for utgivelser både solo og i trio.

Vel, det var litt bakgrunn, og nå, tilbake til hvorfor de som fikk med seg 2003-utgivelsen Duos with Lee godt veit hva de skal fredag 25. november. Du har kanskje gjetta det: ingen ringere enn den gamle helten og det unge talentet, det vil si Lee Konitz og Dan Tepfer, befinner seg nettopp den kvelden på Victoria i Oslo for å trollbinde deg.

Lee Konitz – saksofon – Dan Tepfer – piano.

Dørene åpner kl. 1900.

Les mer

Legg til ekstern kalender…