New York is Now! Endangered Blood (US)

<a href""http://nasjonaljazzscene.no/index.php?option=com_content&view=article&id=7929">
Konserten er en del av høstens spesialserie New York is Now!


Med det noe “voldelige” navnet Endangered Blood skulle man kanskje tro man sto ovenfor et utemmet frijazz-villdyr av en kvartett. Men Endangered Blood er snarere tvert i mot et meget svingende prosjekt med referanser til Monk og annen snacks fra den amerikanske tradisjonelle jazzen.


Chris Speed (sax), Oscar Noreiga (treblås), Trevor Dunn (bass) og Jim Black (trommer) bor alle i samme nabolag i Brooklyn. Dette er fire av New Yorks mest kreative musikere, og de har hatt sine musikalske fingre på alt fra gypsy til soul-jazz, fra hard bop til frijazz, fra Midtøsten til eksperimentell metal. Men som Chris Speed sier; dette er musikernes mest “jazzete” prosjektet akkurat nå. Jovisst setter de sitt personlige merke, men alt er fundert i en kjerne av svingende jazz.


Endangered Blood spilte for første gang sammen under en veldedighetskonsert for en kreftsyk venn for to år siden. Etter stor pågang fortsatte de å spille sammen, de har nå gitt ut sin føste plate til strålende kritikker og den kreftsyke vennen har blir frisk. Vi er stolte av å la Endangered Blood få avrunde høstens New York-serie. Vel møtt!


www.myspace.com/benefitband…


Chris Speed (sax), Oscar Noreiga (treblås), Trevor Dunn (bass) og Jim Black (dr)


Dørene åpner kl. 1900


Les mer

Legg til ekstern kalender…