Socius-samtalen: Miljøforskning og tverrfaglig samarbeid

Den nyeste utgaven av Socius søker å løfte fram miljøforskning som et av de glemte studieområdene i sosiologien.

Hva kan egentlig sosiologien bidra med i forskning på miljøspørsmål? Hvordan kan miljøsosiologien løftes høyere opp på sosiologiens forskningsagenda? Hvilke muligheter ligger i tverrfaglig samarbeid og kan det være en ide å starte dette samarbeidet på vårt eget institutt?

Karen O’Brien (samfunnsgeografi) og Hans Erik Næss (sosiologi) møtes til samtale om miljøforskning og disiplinært samarbeid.

Karen O’Brien er professor i samfunnsgeografi ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi (ISS) på UiO. De siste tyve årene har hun jobbet med forskning på virkninger av klimaendringer, sårbarhet og tilpasning. For tiden er hun en av åtte norske eksperter som jobber med å gjennomgå eksisterende forskning innenfor dette området til bruk i FNs femte klimarapport. Karen O’Brien er interessert i hvordan tverrfaglige tilnærminger kan bidra til bedre forståelse av hvordan samfunn skaper og håndterer klimaendringer.

Hans Erik Næss er stipendiat i sosiologi ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi, og har blant annet kultursosiologi, metodologi og transnasjonale prosesser som sine faglige interesseområder. Han er forfatter av «Små nøkler – store dører. Invitasjon til sosiologi», og er en ivrig debattant når det gjelder sosiologiens rolle i tverrfaglige forskningsspørsmål.

Legg til ekstern kalender…