Heidi Marie Wien – Red Checkered

[Bilde]

Heidi Marie Wien (1980) og hennes utstilling Red Checkered viser malerier som fokuserer på en konstruert virkelighet som befinner seg et sted mellom den reelle og den abstrakte verden. Bildene, blottet for mennesker, bærer spor av deres aktivitet og tidligere nærvær.

Et gjennomgående motiv er vinduer som er tildekket. De improviserte løsningene som dekker vindusflatene hindrer direkte sollys, innsyn eller utsyn. Papp og treplater erstatter knust eller manglende glass. Løsningene er midlertidige og materialene er hverdagslige, billige og lett tilgjengelige. En falleferdig stabel med møbler, bygningsmaterialer og madrasser, en tom hylleseksjon som delvis har kollapset. Alt stuet vekk for en uviss tidsperiode. Lokalene bærer preg av fravær og anonymitet.

Et gjentakende element er rutenettet, som har en solid forankring i modernismen. Rutenettet kan sies å representere en demokratisk, ikke-hierarkisk fordeling av billedflaten. Dette understreker at flaten er absolutt. Wien ønsker å fremheve motsetningsforholdene mellom dybde og flate, abstraksjon og figurasjon. Videre sier hun om sin arbeidsmetode: ”jeg bruker vinduene i atelieret som et «lysbord», hvor jeg utforsker materialenes gjennomsiktighet, overlappinger og komposisjon. Resultatet forandrer seg med lysforholdene ute og inne”.

Heidi Marie Wien er utdannet ved Statens kunstakademi i Oslo. Hun har hatt separatutstillinger ved Galleri Falkum i Skien og Galleri Fimbul i Oslo, samt deltatt på Høstutstillingen, gruppeutstillinger på Haugar Kunstmuseum og Akershus Kunstnersenter. I 2009 var hun kurator, samt deltager, på gruppeutstillingen ”Dark matters” på Peder Balke-senteret på Østre Toten.

For mer informasjon kontakt galleriet: [email protected] eller 22 42 15 78

Galleri LNM / Kongens gate 2 / tir-fre 11-17, lør-søn 12-16 / Tlf: 22 42 15 78 / www.lnm.no

Legg til ekstern kalender…