Michel Houellebecq: Undergangens kronikør

[Bilde]

Foredrag om Michel Houellebecq; kontroversiell, men samtidig en av de mest anerkjente forfatterne innen fransk samtidslitteratur.

Skandaleombruste Michel Houellebecq har i sine romaner diagnostisert et sykt Europa. I en direkte og til dels krass stil har han i fiksjonsform, men med samfunnsvitenskapens virkemidler, skildret Europas nære historie med utgangspunkt i sektsitallets frigjøringsideologier, og tilværelsen til noen av dem som har falt på siden av utviklingen. Og han har skissert noen provoserende løsninger på deres mest akutte problemer. I fjorårets Prix Goncourt-vinnende La carte et le territoire (som kom på norsk i år med tittelen Kartet og terrenget) er Michel Houellebecq mildere i tonen, men mer original en noensinne i formen. Beskrivelsen av livet til den fiktive kunstneren Jed Martin – og av hans møter med Michel Houellebecq – befester hans posisjon som en av samtidslitteraturens aller viktigste forfattere.

Thomas Lundbo er spesialist i fransk samtidslitteratur, og har overstatt flere av Michel Houellebecqs romaner, blant annet Muligheten av en øy, og Kartet og terrenget (Goncourt-prisen 2010).

Foredrag etterfulgt av forfriskninger.

Mer informasjon:

Torsdag 24. november kl. 18.30 på Institut français i Oslo (Det franske kultursenter)

Holtegaten 29, 0355

Pris: 60,-

france.no

Legg til ekstern kalender…