SOLIDARITETSFESTIVALEN 2011!

Program:

Kl. 12 – BYTTEMARKED. Ta med fine klær og bøker og bytt det i noe nytt! Dette er en smakebit på ALBA-samarbeidet.

Kl. 14 – FILMVISNING: Corazon del tiempo. En spillefilm fra det sørlige Mexico. En romanse utspiller seg i en zapatistlandsby – men hvem velger hun?

Kl.15.30 – DEBATT om latin-amerikanske løsninger på globale kriser.

Kl. 19 – KONSERTER!

MANIK – meksikansk reggae/dub/hip hop-artist!

www.youtube.com/watch?v=_FA…

SIMON fra Frankrike spiller Jazz Manouch!

RUDIE SOUNDS spiller Rocksteady!

www.youtube.com/watch?v=ZUb…

Latin-Amerika står på egne ben – vil du lære mer om latinamerikanske løsninger? Latin-Amerikagruppenes vårbrigade 2011 arrangerer den årlige solidaritetsfestivalen for å rette søkelyset mot denne regionen.
___________________________________________________________

Tanken bak byttemarkedet er at man kan handle uten å bruke penger. Ta med noe du er lei av, men som er i god stand, og bytt det mot noe nytt! ALBA-samarbeidet går nettopp ut på dette: en bytter varer og tjenester uten bruk av penger.

I “Corazòn del Tiempo” følger vi en ung kvinne som er i ferd med å løsrive seg fra de dominerende paternalistiske strukturene. Skuespillerne er ikke profesjonelle, men innbyggere i en zapatistlandsby i Chiapas. Filmen er et rørende og poetisk bilde på situasjonen i Sør-Mexico.
________________

Vesten står igjen på randen av en ny økonomisk krise. Latin-Amerika setter alternativer ut i live som utfordrer etablerte vestlige institusjoner, med alternativer til Verdensbanken, IMF og EU; ALBA og Banco del Sur. Er disse levedyktige og kan Vesten lære av Latin-Amerika?

Helene Bank, Bjørnar Urang Funderud og Rune Skarstein med flere møtes til debatt og samtale.

*Helene Bank er spesialrådgiver i Alliansen for velferdsstaten og er en kjent samfunnsdebattant med utdannelse innen naturvitenskap, statvitenskap og økonomi.
*Bjørnar Urang Funderud har alternative utviklingsmodeller som fagfelt og har blant annet rapportert ABC-nyheter i Mexico.
*Rune Skarstein er førsteamanuensis i samfunnsøkonomi ved NTNU og fast skribent i Klassekampen.

Dette blir høstens store anledning til å lære om hva som rører seg i Latin-Amerika, så ta med deg en venn og kom! Arrangementet er gratis!

Legg til ekstern kalender…