TOFT I HONERUD. ROUGH SEAS

11.11.2011 – 10.01.2012

Åpning: torsdag, 10 november, 19.00-21.00

[Bilde]

Rough Seas er tittelen på en utstilling av de unge norske kunstnerne Nina Toft og Hilde Honerud hvor kunstnerne ser på dagens formidling av nyhetsbilder gjennom media, spesielt på bilder av naturkatastrofer som leveres av privatpersoner til offentligheten via spesifikke nyhetsprogrammer. TOFT l HONERUD undersøker det faktiske nyhetsinnholdet i bildene og tar utgangspunkt i en tese om at medierte nyhetsbilder i økende grad blir tømt for konkret innhold i en jakt etter å formidle tilstedeværelse og autentisitet.

Samtidig er Rough Seas en referanse til J.M.W. Turner, og spesielt hans maleri Rough Sea (ca.1840-45), et av Turners mest representative verker, som formidler naturens storslagenhet på den mest sublime og romantiske måten. Som påpekes av mange kunsthistorikere, er Turners arbeider også en refleksjon og et uttrykk for menneskets følelser. Det er spesielt her arbeidene i utstillingen finner sin rette kontekst: den private opplevelsen og opptaket, samt den påfølgende offentlige publiseringen av bilder fra naturkatastrofer er fremdeles et uttrykk for den simultane frykten for og tiltrekning til naturen. TOFT l HONERUD har også ytterligere abstrahert og estetisert bilder fra ulike katastrofer, med de har hentet dem fra internett og nyhetsprogrammer som for eksempel CNN iReport eller andre programmer som fremmer ”citizen journalism”.

Seminaret Virkelighetens Integritet /The Integrity of Reality 10 januar 2012 vil etterfølge utstillingen Rough Seas. Seminaret vil foregå i samarbeid med Kunstakademiet / Kunsthøgskolen i Oslo, NISS – Nordisk Institutt for Scene og Studio (avd Visuell Kunst), Oslo og Institutt for journalistikk og mediefag, Høgskolen i Oslo og Akershus.

Hilde Honerud (født 1977, bor og arbeider i Oslo) og Nina Toft (født 1974, bor og arbeider i Oslo) har jobbet sammen siden 2010.

Legg til ekstern kalender…