Hunder og haifinner. Kinesisk mat på menyen

Kinesisk mattradisjon er blant verdens mest kjente. Det finnes knapt en krok i verden hvor det ikke finnes en kinarestaurant, men kjøkkenet byr på mye mer enn den sursøte sausen vi ofte får servert her hjemme.

Det finnes mer enn åtte mattradisjoner fra ulike områder av Kina, og i dag får vi smake to retter fra det kantonesiske kjøkkenet. Det sies om kantonesere at de spiser alt som står på fire ben unntatt bordet, og man kan finne både hund og haifinner på menyen.

Hong ved Onda Asia og Beijing Palace er en av Oslos aller beste kokker når det kommer til kantonesiske retter. Denne ettermiddagen kommer han til Kafe Oslo for å fortelle om kinesisk mat, mens han serverer grillet svinenakke ”char siu” og woket scampi i sort bønnesaus med jasminris. Bordbestilling på [email protected].

LES MER OM KINESISK UKE PÅ LITTERATURHUSET 14.-20. NOVEMBER OG SE FULLT PROGRAM HER

Legg til ekstern kalender…