Åpent møte og filmvisning: Jord og konflikt i Colombia

PBI Norge i samarbeid med Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG) inviterer til visning av filmen “Retratos en un mar de mentiras” og får besøk av den colombianske menneskerettighetsforkjemperen Ingrid Vergara fra organisasjonen MOVICE.

“Retratos en un mar de mentiras” er en colombiansk dramafilm fra 2010. Filmen gir et innblikk i hverdagen for en stor del av befolkningen i Colombia. Landet har i mer enn 60 år vært vitne til en væpnet konflikt som har drevet mellom 4 – 5 millioner mennesker på flukt. 6 millioner hektar har havnet i hendene på i hovedsak paramilitære grupper og deres allierte. Disse gruppene står ansvarlig for en rekke massakre og har mer enn 200 000 menneskeliv på samvittigheten.

Ingrid Vergara fra MOVICE (Den nasjonale bevegelsen til ofre for statlige forbrytelser) har selv mottatt drapstrusler for arbeidet med de internt fordrevnes rettigheter. MOVICE har avslørt grove menneskerettighetsbrudd og trukket en rekke colombianske politikeres forbindelse med paramilitære grupper fram i lyset.

Stedet er: Auditorium 4, SV-fakultet på Blindern, UiO

Se mer om Ingrid Vergara og MOVICE her:
www.youtube.com/watch?v=dXnWoGPZOEE

Se trailer fra filmen her:
www.youtube.com/watch?v=wfSxRrkEl94

Legg til ekstern kalender…