KLUBB VRIOMPEIS: NISENNENMONDAI (JP) + MOE

[Bilde]


BLÅ | ONSDAG 30.NOVEMBER 2011 | KL.21:00 | CC:150 | ID=18

KLUBB VRIOMPEIS PRESENTERER:

NISSENENMONDAI (JP) + MOE


NISENNENMONDAI (JP)

Trioen er uten tvil en av de mest unike bandene som eksisterer i dag. Lydbildet til japanerne er noe av det mest utfordrende innenfor sektoren for støyrock og på scenen er de vanvittig energifylte. Dette blir en konsert du kommer til å gå fra med et smil om munnen!

Nisennenmondai er episenteret innen den såkalte DIY-kulturen. Med en slik fokusert og energifylt dedikasjon så skal det mye til for at man utsette noe på at det er såpass skranglete som det er. Egentlig så gjør denne miksen det bare langt mer interessant.

Bandet har delt scene med en utallig mengde legendariske band og har i det siste turnert med bl.a. Battles som gjestet et fullstappet BLÅ for noen måneder siden og bare en liten uke etter at Nisennenmondai har blåst håret av samtlige på BLÅ så står de på scenen på en av de kuleste festivalene i Europa – All Tomorrows Parties.

Verden trenger enkelt og greit flere band som Nisennenmondai. Gled dere.


Ian Williams (Battles)

This band gets better and better all the time. I love them.

Shackleton

Nisennenmondai are one of the best bands I have ever seen. The drummer is especially great.

Salvatore Principato (Liquid Liquid)

Nisennenmondai create lush & edgy soundscapes that enables the listener to taste, touch & see as well as hear the music is a wordless narrative that speaks loud & clear rather than being over the top the band approaches their music from a place that is both subtle & elusive forward looking & sublime

Max Tundra

Nisennenmondai make me say “WOWZERS!” at gigs. If all discos sounded like this, I would go out more.

Trommis Sayaka Himenos frenetiske råkjør, Yuri Zaikawas pumpende, funky basslinjer og Masako Takadas oppbyggelige og støyende gitararbeid. Med rytmeseksjonen going steady jobber Takada med pedaler og effekter for å bygge et forstyrret sound som bryter med det taktfaste drivet, og resultatet er dansemusikk for hjernen og tankegods for bena […]

(Bjørn Hammershaug – Groove.no)

Sonny Kay (Artist/ ex GSL)

Nisennenmondai are an impressive live band and this double disc recording proves it. An unlikely trio of unassuming Japanese females, the band have mastered an exhilarating kind of tension which they weave throughout their hypnotic, mantra-like compositions. Songs evolve slowly, mimicking nature with their repetitive insistence and undeniable purpose, spiraling and budding and withdrawing. Borrowing liberally from various eras and genres (notably so-called Krautrock, No-Wave, and dance-oriented postpunk), their sound displays nods to seminal groups like This Heat and Neu!, not to mention newer bands such as Outhud, Tortoise, Holy Fuck, etc.


MOE

MOE ledes av bassisten og vokalisten Guro Skumsnes Moe. Skumsnes Moe er fortsatt mest kjent som energisk kontrabassist på den norske improvisasjonsscenen. Men i MOE er det rock som råder. Som en energiutladning av kompromissløse riff, repetitiv vokal og overøsende trommer der inspirasjonen fra bl.a. Black Sabbath, Melvins og Shellac lurer i kulissene. Med et ukonvensjonelt og kompromissløst lydbilde, presser MOE egne og publikums grenser et sted mellom rock og punk uten egentlig å høre hjemme noe sted.

MOE:

Guro Skumsnes Moe: Elbass&vokal

Håvard Skaset: gitar

Kenneth Kapstad: trommer

www.soundcloud.com/moepage | www.facebook.com/moepages

Legg til ekstern kalender…