FOLKEAKSJON OG ELEVSTREIK PÅ URANIENBORG MOT SKOLEBEHOVSPLANEN

Skolebehovsplanen raserer Uranienborg Skole

[Bilde]

Onsdag 9. november går foreldre og andre berørete parter i lokalmiljøet til aksjon og tar elevene ut i streik mot den nye skolebehovsplanen som rammer Uranienborg Skole hardt. Vi ønsker alle andre interesserte velkommen kl 08.30-10.00 til kulturelt og politisk streikearrangement. Konferansier Vetle Lid Larsen.

  • Utdanningsetaten i Oslo (UDE) vil legge ned ungdomsskolen og gjøre om Uranienborg Skole til en ren barneskole med dobbelt så mange klasser. Fra 595 elever i dag til hele 840 elever – 41% flere elever på samme areal som i dag, i tillegg skal det gjøres plass til ca 20 nye lærere.
  • Det er ikke foretatt noen skolefaglig vurdering i forhold til de foreslåtte endringene. Spesialrom vil forsvinne og elevene vil måtte busses til “nærliggende flerbrukshaller” for gym og annen fysisk aktivitet. Skolens uteareal er for lite for et så stort elevtall og det blir nødvendig med turnus for utetid.
  • Flere etater er svært kritiske til skolebehovsplanen, bl.a. Politiet, Plan- og Bygningsetaten, Bydelsutvalget, Trygg Trafikk, Utdanningsforbundet m.fl.
  • Uranienborg skole er blant de 5 beste i landet i både Norsk, Engelsk, og Matte. Vi har ingen rusproblematikk og et godt skolemiljø. Dette vil vi beholde!
  • I valgkampen solte Skolebyråd Torger Ødegaard (H) seg i glansen fra Heldagsskoleprosjektet på Uranienborg Skole, nå vil UDE rasere Aktivitetsskolen (AKS/SFO) som har vært en viktig suksessfaktor for dette pilotprosjektet.
  • Planene for Uranienborg vil medføre at våre barn får en dårligere skole. Dette er stikk i strid med Kvalitetsskolen i Oslo som politikerne gikk til valg på. Det er ikke foretatt noen konsekvensanalyser mht. læring, arbeidsmiljø, trivsel, trafikk eller rus/kriminalitet.
  • UDE vil utvide skolegrensene til Uranienborg Skole. Ikke for å gi barn i nærmiljøet skoleplass, men for å frakte småbarn fra andre skolekretser til Uranienborg. Dette er ikke i overensstemmelse med “nærskolekravet” i Opplæringsloven og det kommer til å føre til trafikkaos og flere farlige situasjoner!
  • Skolebehovsplanen er et hastverksarbeid som inneholder flere faktiske feil. Vi ønsker at Uranienborg skole skal tas ut av planen, og at det skal brukes mer tid på å finne gode løsninger for å dekke den forventede økningen i skolebehovet i Sentrum Vest.
  • UDE planlegger å starte ombyggingen av skolen allerede etter nyttår selv om Skolebehovsplanen verken er politisk behandlet eller vedtatt. Nå må politikerne si STOPP. Dette går feil vei! Derfor oppfordrer FAU til sivil ulydighet. Nå streiker vi !

Velkommen til streikearrangement med politisk debatt, apeller ved FAU-leder og elevrådsleder, kunstneriske innslag ved foresatte; Jan Eggum, Kaia Huuse, Thorbjørn Harr og Rita Eriksen m. fl, korps, sang og kampvilje! Åpent arrangement for alle interesserte!

Legg til ekstern kalender…