Grete Marstein "Samtaler" maleri og grafikk på Galleri Schæffers Gate 5

[Bilde]

Grete Marstein i Galleri Schaeffers Gate 5
Utstilling 17. til 27.november 2011

NB! Vernissage / utstillingsåpning torsdag 17.november kl 18.00

Grete Marstein har i en rekke år arbeidet med «dialog» som underliggende tema i sine bilder. Gjennom farger, strukturer, spor av arbeid og forandring og ulike konstellasjoner av en eller flere figurer har ønsker hun å visualisere menneskets grunnleggende behov for å forholde seg til andre og for å bli sett.

Hun arbeider med bilder og tekster parallelt. Arbeidene med bildene initierer tekstlig arbeid og arbeidet med tekster initierer bildenes innhold. Tekstene finner ofte veien inn i billedflaten og kan tidvis sees som delvis leselige fragmenter, som kommentarer til bildets fortelling.

I bildene og tekstene fokuserer hun både på den ytre og den indre dialog. Behovet for å utvikle en indre dialog, for å finne sin egen personlige balanse, fordi trygghet i eget ståsted og selvforståelse er grunnlaget for å åpne for dialog med andre. Den ytre dialogen, som en forutsetning for å bli bekreftet av andre gjennom å kommunisere, å ta imot og å være tilstede for hverandre. De senere årene har kunstnerens engasjement i naturvern og miljøvern også funnet vei inn i hennes kunstneriske virke, utrykket har endret seg og tatt opp i seg tegneserienes mer forenklede billed- og fargeuttrykk.

For mer informasjon:
epost: [email protected]
mobil: 99 444 762
trikk 11,12,13 til Schous Plass
Schæffers gate ligger vis-a-vis Musikkens Hus i Toftes gt 69, i mellom Schous plass og Sofienbergparken

Legg til ekstern kalender…