Naturescape

[Bilde]

Utstillingen naturescape inneholder verk av Tulle Ruth Koefoed-Jespersen, Eva Ljosvoll, Camilla Malmquist, Ulla Schildt og Siv Bugge Vatne.

Å konstruere eller gjenskape kan være et forsøk på å få grep om noe man ikke helt forstår. Det man ønsker å få grep om ligger ikke nødvendigvis i det en rekonstruerer. Det er heller ikke selve etterligningen som er av interesse. Å rekonstruere noe kan være å ta tak i en gjenklang i det en ser, for eksempel i naturen, og gå i dialog med det. Rekonstruksjonen forskyver seg over til å bli en konstruksjon. I dette tilfellet handler resultatet fortsatt om natur, men like mye, eller kanskje mer, om å forstå noe ved en selv og ens plass i omgivelsene og nåtiden.

Utstillingssamarbeidet startet som et initiativ fra Ulla Schildt. Gruppen vokste, litt som en busk, med forgreininger fra en kunstner til en annen. Uten en kurator til å organisere utstillingen, har den blitt utviklet i en dynamisk prosess med en flat struktur.

Roten til denne busken, er en fasinasjon for konstruksjoner av natur og natur som konstruksjon. Det sistnevnte handler om natur som begrep. Hvordan vi definerer naturen handler om hvordan vi ser den og hva den er, ikke bare i seg selv, men for oss. Denne definisjonen har også betydning for hvordan vi definerer oss selv. Med konstruksjoner av natur, menes noe annet. Med en gang vi prøver å skape eller gjenskape er det ikke lenger natur. Eller er det det?

Naturescape har blitt vist på Lørenskog Kunstforening tidligere i høst og vises på Nordnorsk Kunstnersenter i februar 2012.

Legg til ekstern kalender…