«RESIDENS» Masja Abrahamsen & «ADVENTURE WITHOUT RISK – IS DISNEYLAND» Hege Haagenrud

Fra 24. – 27. november kl. 19 kan man oppleve to forestillinger av to koreografer på en og samme kveld med:

«ADVENTURE WITHOUT RISK – IS DISNEYLAND» Hege Haagenrud

[Bilde]

Hege Haagenrud har de siste ti årene koreografert en rekke forestillinger for både barn og voksne. Hun jobber i grenseland mellom dans og fysisk teater; i et minimalistisk klassisk formspråk.

«Adventure without risk – is Disneyland» er inspirert av dokumentaren «Grey gardens» fra 1975, hvor vi møter de eksentriske sosietetskvinnene Big Edie Bouvier og Little Edie Bouvier Beale. De var mor og datter, og bodde i et stort forfallent herskapshus i East Hampton, New York. Her holdt de sammen i over femti år, med svært begrensede midler og i nesten total isolasjon. De levde i en stadig fornektelse av nået og mimring om fortiden, og kranglet uavbrutt om årsakene til hvorfor livet ble som det ble.

I forestillingen «Adventure without risk – is Disneyland» møter vi to kvinner som i en isolert og begrenset tilværelse kontrollerer og undertrykker hverandre på grensen til det uutholdelige. De ønsker å preservere sine liv og fortrenge at tiden går ved å stenge omverdenen ute. Hva skjer når virkeligheten innhenter dem, og deres egen forgjengelighet ikke lenger kan fornektes?

Koreograf: Hege Haagenrud
Dansere: Ingrid Haakstad, Marta- Luiza Jankowska, Sigrid Hirsch Kopperdal
Dramaturg: Mads Sjøgård Pettersen
Komponist: Rebekka Karijord
Lyddesigner: Erik Hedin
Kostyme: Peter Løchstøer, Linda Sande, Tuva Brinch Tokle
Scenografi: Signe Becker
Lysdesign: Tobias Leira
Foto: Siren Lauvdal

«RESIDENS» Masja Abrahamsen

[Bilde]

Tsjekhovs ”Tre søstre” er inspirasjonskilde for Masja Abrahamsen i ”Residens”. Her møter vi også tre kvinner, og som hos Tsjekhov er handlingen mindre fremtredende enn atmosfæren og relasjonen dem imellom. Det estetiske utrykket refererer til Film Noirens underliggende drama og monotone uro.

Det er noe kunstig og virkelighetsfjernt over miljøet kvinnene befinner seg i; som i en kulisse, hvor de er på utstilling eller på besøk. Tre historier antydes og flettes sammen, visualisert i grenselandet mellom virkelighet, fiksjon og surrealisme, og som de tre søstrene hos Tsjekhov, drømmer også disse kvinnene om noe annet.

Koreograf: Masja Abrahamsen
Masja Abrahamsen har jobbet profesjonelt som koreograf siden 2006. Hennes koreografier kjennetegnes ved høy fysikalitet, hvor selve bevegelsen har hovedfokus.

Produsent: Kirre Arneberg
Dansere: Henriette Hamli, Kristianne Mo, Marie Male Kalstø
Scenograf: Dordi Strøm
Kostymedesign/søm: Signe Vasshus
Lyddesign: Trulz & Robin v/ Truls Kvam og Robin Crafoord
Lysdesign: Tobias Leira
Videodokumentasjon: Ivar Mykland
Foto: Signe Marie Andersen

Legg til ekstern kalender…
#dans