Tor-Arne Moens Brytninger, vernissage Galleri A

[Bilde]

VELKOMMEN TIL VERNISSAGE PÅ GALLERI A TORSDAG 17. NOVEMBER MELLOM KL 18 – 20.00.

Moens BRYTNINGER

Galleri A presenterer Tor-Arne Moen nyeste malerier i Brytninger, 17.november til 4.desember. I denne utstillingen møter vi for første gang Moen i et skifte av stil og tilnærming. Nettopp i slike splittelsestider lander han ofte sine beste arbeider.

Av: Lene Ødegård Olsen

Som få andre malere i Norge har Tor-Arne Moen (f.1966) gjennom hele sitt kunstnerskap vært i mer eller mindre evig skiftning. Han har vandret mellom ulike temaer og ulike tilnærminger til maleriet fra utstilling til utstilling. Vi har sett de Hamsun-relaterte bildene, motorsykler, portretter og akter, erotikk, stilleben, nostalgiske albumaktige malerier og i det siste store realistiske arbeider. Hver visning har båret preg av en helhet i motivkrets og malermåte, men ofte ulik den forgående utstillingen eller den som skal komme. Denne hvileløse søkningen har et preg av det-gror-ikke-mose-på-stener-som-ruller over seg, og gjør at hans malerier fremstår som friske og sett med nye øyne.

I denne utstillingen møter vi for første gang Tor-Arne Moen i et skifte av stil og tilnærming. Her vises de maleriske tilnærmingene tydelige og umaskerte. I utstillingen, Brytninger, vil vi se nye malerier, men med spor av flere retninger han har vært innom tidligere – likevel i hovedsak bilder som peker i nye retninger. Maleriet, Malerns sonderinger, står som et av de tydeligste tegnene på at hans maleri er i ferd med å ta en ny vending. Maleren hevder selv at det ofte har vært nettopp i slike splittelsestider at han har landet sine beste arbeider.

Tor-Arne Moen er, i tillegg til maler, forfatter og grafiker, med medlemskap i Norske Bildende Kunstnere, Den Norske Forfatterforening og Norske Grafikere. Siden begynnelsen av nittitallet har han vært en aktiv og svært produktiv kunstner. Moen er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og bosatt på Notodden.

Hjertelig hilsen,

Andreas Engelstad
Galleri A / A minor
Vibesgate 12 & 13
0356 Oslo
+47 992 62 207
galleri-a.no

Åpningstider:
Tirs – tors 12 – 18
Fredag 12 – 17
Lørdag 12 – 16
Søndag 12 – 15

Legg til ekstern kalender…