Frank Solhaug / Himmellys / 26.11 - 2.12

[Bilde]

Frank Solhaug er utdannet ved København Kunst-og Designskole. Fra 1973 til 76 var han en del av avantgarde miljøet i Pilestredet 16 i Oslo, der avdøde Jan Gunnarson var hans beste inspirator og læremester. Det var også her den Grafiske Gruppe så dagens lys. Han er en utradisjonell og eksperimentell kunstner, som alltid har vært utforskende i teknikker og i bruken av materialer. Hans bilder er preget av sterk åndelig og arketypisk undertone. NRK laget et kunstnerportrett av ham i 1978, og han representerte Norge som maler på Nordisk Bienalle 1987. Han har deltatt i en rekke samtidsutstillinger, samt gruppe- og kollektivutstillinger. I tillegg har han illustrert flere brosjyrer og hefter for Distriktenes Utbygningsfond, samt bøker for forlag. I 1991 malte han de 37 bildene i kortstokken ASTROLOGICS. Han har dessuten mottatt flere invitasjoner fra sentrale gallerier i inn- og utland. Solhaug er innkjøpt av kommuner, skoler, kirker, gallerier og offentlige bygninger. Han betegnes ofte som kultmaler og mystiker.

Frank Solhaug sier om utstillingen: Den som jakter på magien, er på leting etter veien til sin egen drøm. Jeg har alltid som kunstner ønsket å søke innover i min underbevissthet, til jeg finner min kreative indre oase som formidler glede, smerte, kjærlighet, sorg og rettferdighet. Denne kilden gjør meg styrket, og gir meg kraften til å male ut den mytiske og arketypiske siden av meg……

Jeg er en kunstner i grenseland mellom skulptur og maleri, som hele tiden søker det unike bilde. Naturen hjelper meg her. Jeg er veldig glad i månestriper og vakre små tjern fulle av nøkkeroser. Der får jeg inspirasjon og balanse, nok til og igjen tro på naturen i oss.

Utstillingene mine ønsker jeg kan være et sakralt fristed, der jeg håper at folk kan inspireres og å finne energi. Et sted der en kan se at livet er mer enn det daglige trivielle.

Jeg har lenge sett at bildene/skulpturene mine berører og gjør noe med andre. Da har jeg gjort min jobb, og nådd frem. Det gjør meg ydmyk og takknemlig.

Velkommen til vernissage lørdag 26.11 kl. 15.00
Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13.00 til 17.00

Legg til ekstern kalender…