Kunstsalong: Møte med keramikerne Toril Redalen og Arild Berg


Toril Redalen: Multitask, figurer i glasert vitroporselen. Kunstverket vises på utstillingen Kunsthåndverk 2011.


I forbindelse med utstillingen Kunsthåndverk 2011 ønsker Norske Kunsthåndverkere og Nasjonalmuseet velkommen til et spennende møte med de to keramikerne Toril Redalen og Arild Berg.
Poeten Tyra Teodora Tronstad leser sitt dikt Gjerder mot det hvite.
Kunstsalongen ledes av Ole Gaudernack, kurator formidling, Nasjonalmuseet.


Om Toril Redalen: Toril Redalen (f. 1973) er Master i Kunst fra Kunsthøgskolen i Bergen i 2007. Som kunsthåndverker arbeider hun innen for feltet samtidskeramikk. I 2010 begynte hun å arbeide med sitt hovedprosjekt, Farmland Figures. Arbeidet Multitask fra Milkmaid-serien er en del av dette prosjektet. Verkene kan beskrives som objekter, figurer og installasjoner. Selv sier Toril Redalen: ”Siden 2007 har jeg vært en keramisk nomade uten fast arbeidsplass. I år har jeg hatt verkstedsplass i Kina, USA og Norge. Det å flytte på seg, å se ting fra et annet ståsted, er helt avgjørende for arbeidene mine. Jeg har adresse Todalen, og bor i bygda så lenge jeg kan omgangen. Hjemstedet mitt fungerer i dag som en slags foredlingsbase. ”

Om Arild Berg: Arild Berg (f. 1966) tok hovedfag i keramisk kunst ved Kunsthøgskolen i Oslo i 1996. Med kunsten som forskningsverktøy har han undersøkt hvordan deltakende prosesser kan bidra til materialbasert kunst. Dette har blitt gjort ved å lage kunst i offentlige rom som på tre ulike måter handler om overgangsfaser: et bårerom i en kirke, en skolefoaje og en korridor i et sykehus. Artic Border er en del av dette prosjektet. Verket ble utviklet til en korridor på en alderspsykiatrisk avdeling hvor pasienter var under utredning for å få en diagnose. Tittelen henspeiler på å være et grenseland mellom det kjente og det ukjente. Arild Berg er ansatt ved Avdeling for Produktdesign på Fakultet for Teknologi, Kunst og Design på Høgskolen i Oslo og Akershus.
Enkel servering.

Legg til ekstern kalender…