Id M Theft Able + Anders Gjerde + Borgen / Eilertsen

Id M Theft Able
Skot Spear aka Id M Theft Able er noe av det mest aparte som er kommet ut av Maine, Portland, “a monster of current fluxus” i følge Keith Fullerton Whitman. Skot har i en årrekke produsert en ustoppelig mengde utgivelser på sitt eget Kraaag label, en op…erasjon som utfordrer den gjengse oppfatning av hva et “plateselskap” er (det er angivelig også et land – Kraagistan), og som har lykkes i å skape et eget lyd-univers bestående av bl.a. primitiv computer-musikk, selvlagde instrumenter, 60-tallets avantgarde gulpet opp som kroppslyder, kontaktmikrofoner, stopp-start paranoia iscenesatt med merkelige kostymer og unevnelige gester, samt skjegg. Mye skjegg.

Anders Gjerde
Anders Gjerde har vært en aktiv del av den norske undergrunnsscenen siden slutten av 90-tallet, både som utøver, arrangør, og pådriver bak plateselskapet Humbug (som har gitt ut ca. 90 plater (vinyl, CD, CD-R, lathe cuts)) siden 2000. Han har bl.a. spilt sammen med Pål Asle Pettersen, André Borgen, Full Narkose Band, Pikkulf, Kunstlusk, Brølelabb & Bråkifejs, Vibracathedral Orchestra, Sindre Bjerga, Nils Henrik Asheim, Norwegian Noise Orchestra, Rogaland Hot Club og Sleepyard. Driver platebutikken/utestedet Café Humbug i Stavanger.

Borgen / Eilertsen
André Borgen og Petter Flaten Eilertsen er to av Oslo-musikkscenens mest aktive musikere, Borgen har en drøss av prosjekter, men er likevel mest kjent for det han gjør som soloartist. For to år siden kom den flotte lofi-pop-platen ”Staying Old” på Humbug Records, og han er i høst aktuell med en oppfølger. Petter Flaten Eilertsen er kanskje mest kjent som mannen bak plateselskapet Synesthetic Recordings, som i en årrekke har gitt ut fantastiske utgivelser i den fargerike gråsonen mellom psykedelia, rock og støy. Han var bl.a. utgiver av den siste studioplaten til legenden Conrad Schnitzler, som gikk bort i sommer. Som musiker har Eilertsen markert seg med prosjekter som Love Hz, Kobi og Satangora. Eilertsen liker de virkelig lave frekvensene.

Legg til ekstern kalender…