Spilletid

[Bilde]

Scenekunst møter dataspill. Spilletid relaterer seg til utstillingen Press Play – kunsten i dataspill ved Permanenten, Vestlandske Kunstindustrimuseum, Kunstmuseene i Bergen. Spilletid introduserer og undersøker spillelementer fra brettspill til dataspillsjangrene plattform- og eventyrspill. Spilletid fokuserer på de minste barna med romlige kunstinstallasjoner og spilloppgaver som gir umiddelbar interaktivitet og spilldeltakelse.

Scenografien/spillmiljøene er videreutviklet fra Press Play og tilpasset spesielt for Spilletid. De inviterer barna til lek, undring, samt felles oppgaveløsning. I Datarommet blir barna bl.a kjent med Reven og grisen og spillkartet til Spilletid, for så å stige inn bak skjermvisningen av et dataspill – inn i den fargeløse Mini-byen om natten. Minibyen er en labyrint av høyhus og smale gater med flere gåter og oppgaver på lur. Disse må løses før barna kan tre inn i siste level hvor en fargerik skog åpner seg. Også her er det mer enn øyet kan se med det første. Aktiviteter og samspill for barn og voksne.

Spillopplevelse tilrettelagt for barn fra 3-9 år på dagtid til barnehager og skoler av og med dramapedagog og kunstformidler Linda Rios på Barnas Kulturhus.

Åpen for barnefamilie om lørdagene fra kl 13-16. Offesiell åpning 26 november kl 12.30, andre lørdager i 2011 er 3. og 10. desember og 21 og 28 januar. 4.,11. og 18. februar i 2012.

Spilletid er initiert og produsert av Linda Rios ved Barnas Kulturhus i samarbeid med kunstner Hilde Angel Danielsen og Kunstmuseene i Bergen. Prosjektet er støttet av Norsk Kulturåd/Kunstløftet.

Legg til ekstern kalender…