‘NO MORE NO LESS (THREE) (THAT’S THE MAGIC NUMBER)’ Kirsten Lindholm Astrup, Sveinn Fannar Jóhannsson, Halvor Rønning

[Bilde]

[Bilde]WIZARD er særdeles fornøyd over å ha anledning til å stille ut tre unge, Oslo-baserte kunstnere som på hvert sitt vis har eller er i ferd med å sette sitt preg på byens kunstscene. De tre deler en interesse for performativitet som kommer til uttrykk i arbeidene deres, om enn gjennom svært ulike tilnærminger til begrepet.

Utstillingens tittel stammer fra De La Souls debutalbum 3 Feet High & Rising fra 1989 som hadde game show-formatet som en gjennomgående tematikk. Det er ikke bare programlederen med sitt påklistrete smil og lette tone som gjør at et game show er så gjenkjennelig i sitt formspråk. Tingene og objektene spiller i høyeste grad en performativ rolle. For eksempel er det spinnende hjulet, deltagerboksene hvor deltagerne mottar sine spørsmål, premier og representasjoner av premiene og innpakkede ”overraskelsesgaver” med på å fremkalle mentale bilder for dets seere.

Game show-formatet kan sies å være en form for høykonsentrat av performativitet. At noe fremstilles i høykonsentrerte former kan gjøre det lettere å gjenkjenne det i andre sammenhenger, som for eksempel i kunstneriske strategier. Til utstillingen på WIZARD har kunstnerne skapt arbeider som utgjør interessante og belysende undersøkelser av performativitet. Kirsten Lindholm Astrup har skapt en stedsspesifikk cabaretforestilling hvor hun spiller et sett med 7 sanger i ulike sjangre. Settet spilles tre ganger i løpet av utstillingsperioden. Klærne som Sveinn Fannar Jóhannsson har samlet inn over en lengre periode mellom to punkter, atelieret og hjemmet sitt, og har spredt utover WIZARD for anledningen er også representert gjennom ett veggarbeide som består av fargekodede klistremerker som viser til hvor klærne er funnet. Monokromene som Halvor Rønning stiller ut refererer til stolene og benken han har installert i galleriet. Innrammingen av bildene hans utgjør en del av verket og er inspirert av interiøret i spanske franchise restauranter. Verkene hans i utstillingen tilnærmer seg slik kunst som redskap i kommersielle presentasjonsformer.

Kurator: Gard Andreas Frantzsen


-

Kirsten Lindholm Astrup (f. 1983) er student ved Kunstakademiet i Oslo. Hun jobber hovedsakelig med musikk og stedsspesifikke performanceinstallasjoner, enten alene eller i fellesskap med andre. Nylige performancer/utstillinger har funnet sted i Warehouse 9 i København og MFAPS.

Sveinn Fannar Jóhannsson (f. 1977) er utdannet ved Academy of Visual Arts, Leipzig. Han jobber prosjektbasert med ulike medier som fotografi, video og skulptur. Nylige separatutstillinger har funnet sted på Grünerløkka Kunsthall, Melk og Fotogalleriet i Oslo.

Halvor Rønning (f. 1984) er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo og Akademie der bildenden Künste Wien. Han jobber i hovedsak med skulptur og maleri som befinner seg i grenselandet mellom kunst, design og arkitektur. I tillegg til fersk utgivelse på Feil Forlag har han det siste året stilt ut ved Former Bell Street, Wien, MFAPS og Holodeck, Oslo.


WIZARD
Åpning: fredag 25.11. kl. 19-21
Øvrige åpningstider: lørdag og søndag 26.-27.11. kl. 13-17.
Grünerløkka Lufthavn, Toftesgt. 69, 0552, Oslo
[email protected]
http://wwiizzaarrdd.tumblr.com/

Kirsten Lindholm Astrup fremfører sitt verk One Woman Cabaret fredag 25.11 kl. 20 og på dagene lørdag og søndag 26.-27.11. kl. 16.

Legg til ekstern kalender…