Amnesty presenterer: Møt Johan H. Andresen – Norges råeste filantrop?

Johan H. Andresen har blitt kalt Norges råeste filantrop. Han er eier og konsernsjef i industri- og finanskonsernet Ferd, og han er en av Norges rikeste. Han er også en filantrop med et sterkt sosialt engasjement, og han bruker 25 prosent av arbeidstiden på sosialt entreprenørskap. Hvorfor gjør han det, og hva kan vi lære av det?

Torsdag 8.desember kl. 18.00 kommer Johan H. Andresen til Amnesty for å snakke om sitt engasjement, sosialt entreprenørskap og hvordan sosiale entreprenører kan gjøre en forskjell.

I tillegg til å lede et stort konsern, har Johan H. Andresen en rekke ikke-kommersielle engasjementer, blant annet i organisasjonen Ungt Entreprenørskap. Han var initiativtaker til Norsk mikrofinansinitiativ, som en norskbasert mikrofinansinstitusjon hvor private og offentlige interesser samarbeider for å fremme utvikling i fattige land.

Fra 2009 har Andresens filantropiske virksomhet i hovedsak vært kanalisert gjennom Ferd Sosiale Entreprenører. Her investerer Ferd i sosiale entreprenører som reflekterer deres visjon om å skape varige verdier og sette tydelige spor. Dette er et eget forretningsområde i konsernet, og man støtter sosiale entreprenører gjennom økonomiske bidrag og personlig innsats fra Ferds medarbeidere. Formålet er å bidra til at mennesker, særlig barn og unge, skal kunne virkeliggjøre sine mål og oppleve at de har muligheter.

Dette arrangementet er en del av Amnesty foredragsrekke. På disse møtene inviterer vi mennesker som på ulike måter har bidratt til å utrette noe positivt i samfunnet, de som på hver sin måte er aktivister som har gjort en solid innstats for andre mennesker. Våre foredragsholdere forteller om sitt engasjement og om sakene de brenner for. Hensikten er å vise mangfoldet i hva man kan engasjere seg i, og forhåpentligvis å inspirere andre til å gjøre en innsats for noe de selv mener er viktig. Tidligere i høst har vi hatt bidrag fra foreningen Venn av Nøff, Irene Dundas Nilsen-Moe og Arild Knutsen.

Det er gratis inngang og det blir noe å bite i. Velkommen!

Legg til ekstern kalender…