Lansering av Norsk kunstårbok 2011

[Bilde]

Velkommen til lansering av Norsk kunstårbok 2011

Tid og sted: Tirsdag 29. november 2011 kl. 19 i restauranten, Kunstnernes Hus.

Program: Samtale om instrumentalisering og autonomi i sammenheng med kunst i offentlige rom mellom Bo Krister Wallström og Claire Doherty.
Wallström er seniorrådgiver i KORO og ansvarlig for KOROs uteromsprogram URO, og Doherty er kurator for kunstprosjektet Slow Space i de offentlige rommene i Bjørvika.

Spykidelic aka Tony Wilson spiller plater.

Norsk kunstårbok 2011
Hovedtema for årets kunstårbok er kunst og instrumentalisering, med et spesielt fokus på utviklingen av KORO. Nye KORO ønsker å initiere og produsere egne prosjekter med utgangspunkt i et problematiserende og utfordrende kunstsyn. Men hvordan harmoniserer motstandsestetikken og den voksende egenproduksjonen med KOROs posisjon som statlig fagorgan? Og hva skjer med kunstens frihet når kravene fra oppdragsgiverne blir stadig mer spesifikke?

I tillegg inneholder boken intervjuer med fem kunstnere om å lage kunst for offentlige rom, intervjuer med Solveig Øvstebø fra Bergen Kunsthall og Charles Esche fra VanAbbemuseet i Nederland, nyskrevne kritikker fra fem av Norges mest markante kunstkritikere, en enquete om høydepunktene fra kunståret 2010, samt presentasjoner av redaksjonens utvalgte prosjekter. Boken er gjennomillustrert og alle tekster er både på norsk og engelsk. Boken kan kjøpes til redusert pris på lanseringen.

Bidragsytere i Norsk kunstårbok 2011
Peter J. Amdam, Trond Borgen, Susanne Christensen, Anders Eiebakke, Erlend Hammer, Geir Haraldseth, Kristian Meisingset, Gerd Elise Mørland, Arne Skaug Olsen og Arve Rød.

Redaksjonen for Norsk kunstårbok er Erlend Hammer, Ketil Nergaard og Marie Nerland. Norsk kunstårbok 2011 er utgitt med støtte fra Norsk kulturråd og i samarbeid med Pax forlag. Lanseringsarrangementet skjer i regi av redaksjonen i samarbeid med PAX Forlag og Kunstnernes Hus.

Norsk Kunstårbok er den eneste årlige utgivelsen om norsk kunstliv, og har eksistert siden 1992. Boken ble relanseret i 2010 med ny design og ny redaksjonell profil med et spesielt fokus på kritisk journalistikk på kunstfeltet.

Legg til ekstern kalender…