Oslo Internasjonale Filmfestival: BEATS, RHYMES & LIFE: THE TRAVELS OF A TRIBE CALLED QUEST

Beats, Rhymes & Life er historien om en av tidenes beste hiphop grupper. A Tribe Called Quest var ikoner og hadde gitt ut flere klassiske album, men i 1998 tok det brått og uventet slutt. Personlige uenigheter og drama hadde ødelagt gruppen fra innsiden. Rapperne fra Queens var banebrytende og innflytelsesrike pionerer innen alternativ rap. Med sine intelligente tekster og innovative bruk av jazz og sampling ble de en stor inspirasjonskilde for en ny generasjon musikere. I denne dokumentaren følger regissør og blodfan Michael Rapaport bandet på deres gjenforeningsturné i 2008. Filmen gir et flott tilbakeblikk på hiphopens start og utvikling i New York på 80- og 90-tallet, og har intervjuer med en rekke musikere inspirert av A Tribe Called Quest, som Beastie Boys, Mos Def, Pharell Williams og Common.

Phife Dawg vil være til stede på visningen fre. 25.11. og senere opptre på etterfesten på Jaeger kl. 22, . Billetter til efterfest/konsert kan forhåndskjøpes via
Billettservice

Regissør

New Yorkeren Michael Rapaport har en lang karriere bak seg som komiker og skuespiller i en rekke filmer og TV-serier som blant annet True Romance (1993), Mighty Aphrodite (1995) og Prison Break (2008). Beats, Rhymes & Life er hans debut som regissør.

Legg til ekstern kalender…