Oslo Internasjonale Filmfestival: GERILLASONEN

En utrolig vakker og gripende dokumentar om forholdet mellom en sønn og hans far. Zanyar Adami var bare fem år gammel da han ble sendt til Sverige helt alene. Foreldrene var geriljakrigere som kjempet i fjellene i Kurdistan. Ett år senere klarte de å flykte fra krigen og bli gjenforent med sin sønn. Zanyars far, Taher, har aldri brutt stillheten om sin fortid. I stedet gjør han alt han kan for å glemme krigen, torturen og mordet på hans bror. Når Zanyar oppdager at han er på vei til å bli far selv, prøver han å finne ut mer om sin families historie som hans far fortsatt vil fortrenge. Til slutt velger Zanyar å konfrontere ham.

Regissør

Zanyar Adami er gründer og tidligere sjefsredaktør for Gringo, svensk tidsskrift om invandrerkultur. Gerillasonen er hans første store filmprosjekt. David Herdies var med på å starte Filmfront STHLM. Han har jobbet med film i mange former, fra kunst- og musikkvideoer til dokumentarer.

Underskog har skrevet om lenker/embeds i denne teksten til å bruke TLS/SSL. Det er ikke garantert å fungere. Les mer her.

Legg til ekstern kalender…