HAVRESEKKEN #14: Havresekkens Julebukk

[Bilde]



Vi avslutter året med et brak på Golia velhus. Fredag 9. desember får du årets beste julegave: PRIMALROCK FRA ØSTFOLDSKOGENE, SAKTE SALIGHET, EN TORADER ELLER TRE og RAP IS THE NEW JAZZ!




ARTIST #48: PRIMALROCK FRA ØSTFOLDSKOGENE

Denne gjengen er noen av norges heteste garasjerockere om dagen. De henter en god dose inspirasjon fra 60-tallet, men blander også inn andre ting som surf, Roky Erickson, kjærlighetssanger og kirkebranner. De fikk det til å koke på Gamla under by:larm tidligere i år, og har siden spilt landet rundt og sluppet deres debutplate til strålende anmeldelser. Med dette bandet på scenen er det store sjanser for dans på lokalet. Hakeslepp i Havresekken!

ARTIST #49: SAKTE SALIGHET

Denne trioen spiller kanskje noe av den fineste nye, norske instrumentalmusikken vi vet om. Bandnavnet gir assosiasjoner til jenter, sommer og sol, men musikken sammenlignes med alt fra Paul Bley til Varèse og Sigur Ros. I tillegg til aktiv konsertvirksomhet Europa rundt har de også rukket å gi ut tre album. Siste kom i høst og har fått overbegeistrede anmeldelser. Godlyd på Godlia!

ARTIST #50: EN TORADER ELLER TRE

Denne artisten har vært en av få profesjonelle toraderspillere de siste årene og er en harding som tar i bruk slåttemusikken herfra på sin helt egen måte. Hun har flere ganger vunnet NM i torader, har gitt ut plate til gode anmeldelser og vant nylig Sparebanken Vests kunstnerstipend. De sa det vel ganske greit: “Å få betegnelsen nyskapende og banebrytende på torader er en bragd i seg selv.” Torader, ikke trekkspill!

ARTIST #51: RAP IS THE NEW JAZZ

Dette bandet består av fire unge gutter mellom 11 og 13 år som går på Grünerløkka skole. De henter inspirasjon fra flere musikksjangre og lager musikk med en egen vri ved å kombinere rap og jazz. Vi så de spille på Oslo jazzfestival og da fikk de hele Karl Johann til å rope og danse. “Når jeg sier Grüner, sier dere løkka!” Vi gleder oss til å høre dem igjen, og kan love at stemningen kommer til å stå i taket. There’s no rap without jazz!


Golia velhus ligger PÅ t-banestoppet Godlia langs linje 3 mot Mortensrud.
Det anbefales sterkt å ta med kontanter!
Arrangementet er støttet av Norsk kulturråd og Oslo kommune

Legg til ekstern kalender…