PrøveRommet - sesongavslutning på Landmark

Alle veier fører til sesongavslutning på Landmark! Det blir dans, opplesning, video, teater, filmer, musikk og dj med guilty pleasures – god stemning!

Program:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 • Gro Gjengedal Navelsaker – KUNSTNARUTSAGN: Kva er normalitet og korleis vert vi påverka av samfunnet sine normer og reglar? Kroppen har ei sentral rolle i å svare på desse spørsmåla, både som kroppsleg materiale og korleis det er avbilda i arbeida. Ved å sette ulike material og tema opp mot kvarandre vert arbeida tvitydige og ubalanserte, og på den måten opnar arbeida opp for assosiasjonar og refleksjon. Kva er styrke? Kva er svakheit?
 • Karen Eide Bøen – «Hjem 1: Kjøkkendans» – «Ønske om å dra ønske om å komme hjem i armene og noen ganger i beina»
 • Erlend O. Nødtvedt – «Bergens beskrivelse» er en slags fortsettelse av Erlend O. Nødtvedts debutbok «Harudes», men denne gangen er det Bergen det handler om. Nødtvedt bruker frekt sitt gnistrende poetiske språk til å blande høyt og lavt, opplevd og drømt, Holberg og Friele, byhistorie og -symboler, slang og arkaiske former. Han dikter inn sin tilsynelatende egne kjærlighetshistorie i det som er blitt en poetisk rollercoaster og eneste lang lidenskapelig, men ikke ureservert hyllende kjærlighetssang til hjembyen. Når Nødtvedt rister i språket, klipper og limer, gjør han det lekent, musikalsk og smart. Opp av ordene stiger et remytologisert Bergen. Byen er Bergen, og boken er Bergens beskrivelse! Dette er den absolutte diktsamlingen om Bergen.
 • kfQW “silent eye” – small talk on a table (smal tale på ett bord).
  Utøver: ksf, Tekst: K.Foss, Lyd: Jørgen Knudsen, utdrag fra produksjonen TO/2010. En av mange skisser for ny produksjon: golden evil/2012. (tidligere arbeidstittel: vredens anatomi)
 • Ingvild & Remi – teater “>Hei Ingrid. >Er det mulig å melde seg på prøverommet den 5.desember? (den siste for sesongen?) >kort om hva jeg ønsker å melde på: >teater >to skuespillere: Remi og Ingvild >10 – 15 min >alt godt >Hilsen Ingvild >>>Hei Ingvild! >Du, kan du si litt mer om hva dere har lyst til å gjøre? >Ingrid >>> Hei Ingrid >Ja, det burde jeg kunne klare. >he he, du er kanskje litt skeptisk? Den skepsisen skal jeg i så fall prøve å hjelpe deg av med. >Remi og Ingvild har startet et flunka nytt vestland-østland teaterkompani, basert på brevutveksling, skype, blindøvinger og helgeøvinger. >Vi ønsker å pangstarte dette samarbeidet med eksponering for et nydelig, oppvakt, åpent publikum, som jo prøverommets publikum som kjent er. >vi planlegger å presentere et forkortet utdrag fra Vente på Godot. (Jan Erik Volds oversettelse av Samuel Becketts orginaltekst.) >Det vil innlemmes et snev av vennligsinnet interaktivitet, ved at hovedrollene, Vladimir og Estragon, spilles av publikum. Det er nemlig de som venter på Godot, ikke vi. Vi er bare kommet for å inspisere territoriet vårt; scenen. og disse fremlingene som oppholder seg der. >Kan dette passe i ditt program tror du, kjære Ingrid? >Klem >Ingvild”
 • Anders Elsrud Hultgreen – «Dypt der inne» er ren naturpoesi fortalt som ettminuttsfilm. En skikkelse vandrer i ugjestmild vakker natur. Alt forankret i forfatteren Mikkjel Fønhus sine holdninger.
 • Ole Andre Farstad – Duet for prepared Sarods: “Sarod is an instrument from Indian classical music tradition. In this duet Ole Explores the rich resonance inhibit the instrument with all its sympathetic strings. Prepared and processed it shows itself from another side.”

Duet for Niatiti and Guzheng: “Meeting of the musical worlds of the Niatiti from the Luo people of Kenya and the ancient Chinese instrument Guzheng. Together they groove!”

 • Ungehelgesen spiller guilty pleasures og andre pleasures,
  og stort sett musikk hun ikke står inne for at hun liker.

VELKOMMEN!

Cc: 30,- kjøpes i døra

PrøveRommet er en multikunstnerisk happening som foregår annenhver mandag i BIT Teatergarasjens sesong. På PrøveRommet kan man i uformelle og sosiale omgivelser følge med på noe av det som rører seg på undergrunnsscenen i Bergen. PrøveRommet har i 13 år eksistert som en selvstendig enhet i tillegg til den ordinære driften til BIT Teatergarasjen, og er en unik og viktig aktør i det bergenske og vestlandske kunst- og kulturliv.

Legg til ekstern kalender…