Mike Peters (UK) & William Hut

Mike Peters fra 80-talls Folk-Rock/Punk bandet The Alarm & William Hut (ex-poor rich ones).

En gang på 80 tallet da de fleste gutta spilte fotball på hvert eneste gatehjørne satt ”William Hut” hjemme på gutterommet for å skrive særoppgave om sitt favorittband ”The Alarm”.

Med en stadig voksende vinylsamling og et bankende hjerte for akkurat dette bandet, jobbet han kveld etter kveld med oppgaven som rykter skulle ha det til var et viktig innslag i musikkundervisningen på Sandgotna Ungdomsskole i Loddefjord. Dette skulle forandre alt og oppgaven var i lang tid grunnen til at William gledet seg til fremtiden og ungdomsskolen.

Noen uker senere kom dagen som skulle vise seg å være et vendepunkt i Williams liv, han var på sin første rockekonsert i Grieghallen, tolv år gammel sammen med sin storebror. Bandet het ”The Alarm” og i løpet av noen innholdsrike timer bestemte William seg for at musikk og rockeband skulle bli hans fremtid. Den påfølgende mandags morgen ble den eneste dagen gjennom mange års skolegang hvor William kom stolt for sent til skolen, og selvsagt med et stort The Alarm skjerf rundt halsen.

Bare to år senere startet han bandet ”Poor Rich Ones” sammen med sin gode skolekamerat Espen. Dette resulterte med tiden i flere plateutgivelser samt stor turnevirksomhet verden rundt.

Etter mange år på veien sammen med gutta i Poor Rich Ones gikk veien videre som soloartist med en utsolgt konsert i nettopp Grieghallen (hvor alt startet) sammen med Bergen Filharmoniske Orkester som et av de største høydepunkter i karrieren så langt.

Men flere år, flere album og flere turneer skulle til før William Hut for kort tid siden fikk tilbudet om å dra på turne sammen med sitt store ungdomsidol Mike Peters fra nettopp bandet The Alarm. Valget for William var da veldig enkelt…

Så her er vi… fem jobber, to menn med gitar og en stor bagasje full av drømmer og historie…

http://www.thealarm.com

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…