Teater på Teknisk museum: Baby Universe (ungd./voksne)

Strålende kritikker! Opplev WakkaWakkas nyskapende og svært kritikerroste forestilling Baby Universe på Teknisk museum i helgen! Forestillingen passer best for voksne og barn over 11 år.


  • Lørdag 3 desember kl. 12 og 14
  • Søndag 4 desember kl. 12 og 14
  • Inngang til museet inkluderer inngang til teaterstykket. Dvs. Full pris kr 90, Barn studenter og pensjonister kr 50.

    − Jeg elsker Baby Universe, sa Unni Irmelin Kvam, da hun fikk høre at stykket skulle spilles på Teknisk museum. Hun er en av dem som har opplevd stykket.


    Baby Universe
    Forestillingen har fått begeistrede anmeldelser av NY Times, av folk som har sett forestillingen, samt i riks- og lokale medier i Norge (se lenker nederst i artikkelen).


    [Bilde]


    Baby Universe tar med humor opp et så dystert tema som jordens undergang og hvordan vitenskapen skal tas i bruk for å finne gode løsninger for menneskeheten:


    Jordkloden har bare minnene igjen om sine vakre glansdager, nå når hun har tørket ut og blitt en bitter gammel dame. Solen er døende, og menneskene, som jordkloden i årevis har prøvd å utslette, må finne et nytt sted å bo. Sci fi-referansene til Matrix, Blade Runner, 2001: En romodyssé, Alien, Star Wars og King Kong står i kø, men Baby Universe bruker dukker, animasjoner og videoprojeksjoner for å skape dommedagsstemningen.


    Forestillingen bærer heldigvis i seg håpet om en fremtid. Utveien er å dyrke frem kunstige babyuniverser som de kan flytte til. Denne kampen mot tiden foregår under stadig trussel av Den Røde Kjempen (en tre meter høy dukke) og diverse gangsterplaneter i solsystemet…


    Baby Universe handler altså om de store spørsmålene i vår tid og om vitenskapens rolle. Samtidig gir forestillingen en varm asossiasjon til forholdet mellom mor og barn. Kanskje dette er inspirert av at Kirjan og Gwen fikk sitt første barn mens de utviklet stykket?


    Baby Universe ble lansert og turnert som et ledd i UiOs 200-årsjubileum. Turneen med Riksteatret ble fulgt av ”på scenekanten”-foredrag av vitenskapsfolk, i regi av UiO.


    Forestillingen er en samproduksjon mellom Wakka Wakka og Figurteater Nordland, med støtte fra Norsk Kulturfond.


    WakkaWakka
    WakkaWakka skaper og spiller figurteater primært med klassiske dukker i en solid tradisjon som kan sammenliknes med Muppet’enes blanding av crazy humor og alvor. Hvem vet om navnet på teaterensemblet kommer fra Muppet Show, der Fozzie Bear avsluttet vitsene sine med, ja, nettopp, å si: wakka wakka.


    Teaterensemblet består av Kirjan Waage (f. 1975), Gwendolyn (Gwen) Warnock og Gabrielle Brechner. Kirjan lager alle dukkene.


    Teater på barnerommet
    Kirjan er født i Haugesund, men vokste opp på Kjelsås. Sine første år bodde han i en av arbeiderboligene som ble flyttet da Teknisk museum ble bygd i 1985-87. Han har altså hatt barnerommet sitt der hvor Baby Universe spilles 3. og 4. desember.


    Riksteateret og Den kulturelle skolesekken
    WakkaWakka har turnert i Norge med Baby Universe i samarbeid med Riksteateret og DKS.


    Noen av omtalene som ligger på nett:

    Barnebokkritikk.no
    Forhåndsomtale i Aften
    Omtale i Dagbladet
    Kritikk i New York Times
    Noen inntrykk formidlet av folk som har opplevd Baby Universe
    WakkaWakkas hjemmeside

Legg til ekstern kalender…