Highasakite Supp: Anne Lene Hägglund

HighasaKite, som kort fortalt består av Trond Bersu (PELbO), Ingrid Helene Håvik (Your Headlights Are On) og Øystein Skar (Sacred Harp), ble for kort tid siden plukket ut som Ukas Urørt på NRK P3, og det er heller ikke lenge siden trioen også vant Musikkprisen på Giske (2011).

Siden den gang harHighasaKite rukket å spille sine første konserter, og det begynner allerede så smått å gå gjetord om bandet. Bandet sipper denne uken sin første singel ”Indian Summer” som umiddelbart ble playlistet på P3 og fekk terningkast 5 av adressa i Trondheim. Singelen og plate blir utgitt på Riot Factory. Plata skal sleppast i slutten av Janaur/ begynnelsen av Februar. Her har du litt tilbakemeldinger på dei få konsertane bandet har gjort til no:
?”Verdt å merke seg var også oppvarmingsbandet, Highasakite. Tremannsbandet er et av de mest lovende indiebandene på norsk musikkscene om dagen. Med synth, liggende bordharpe og en særpreget, fantastisk kvinnelig vokal, serverte bandet deilig og rar indiepop. Debutalbumet kommer visst i januar, det har potensiale til å bli fryktelig bra.” http://gaffa.com/anmeldelse/53908

Fra UKA: http://www.kakaomusikk.no/uka_11.html

http://www.underdusken.no/kultur/2011/13/1518262/ikke+se,+hør

“Urørt: ”http://www.nrk.no/Urort/Artist/HighasaKite1/default.aspx":http://www.nrk.no/Urort/Artist/HighasaKite1/default.aspx" href=“http://www.nrk.no/Urort/Artist/HighasaKite1/default.aspx":http://www.nrk.no/Urort/Artist/HighasaKite1/default.aspx”>www.nrk.no/Urort/Artist/Hig…

Anne Lene Hägglund blander forførende melodier og harmonier i et musikalsk uttrykk som kan fylle selv det kaldeste rom til randen av varme. Etter lang fartstid på Trondheims undergrunnsscene, hvor hun markerte seg med sitt særegne gitarspill og sin glassklare stemme, flyttet hun til Oslo og debuterte med “Bird Cherry Grove” i 2010. Den knirkete og litt skeive musikken ble av kritikere omtalt som både interessant og nydelig, og viste seg å appellere både til indiepop-kids, og folk av den mer kontemporære jazzete skolen. Men albumet viste kanskje først og fremst en debutant med et stort musikalsk potensiale.

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…