POSTKORT FRA LILLEBJØRN

Tekst og musikk: Lillebjørn Nilsen
Utviklet av Catrine Telle og Ivar Tindberg

* En trubadur fra Oslo by.

En sommerdag i 1965 kommer den 14 år gamle Lillebjørn Nilsen over en sprukken, gammel gitar under en loftsrydning i bygården der han bor. Denne tilfeldigheten blir opptakten til en karriere som mangler sidestykke i norsk visehistorie.

To generasjoner senere er Lillebjørn Nilsens sanger allemannseie. Ingen beskriver etterkrigstidens Oslo som han. Vi fryder oss med tanta til Beate der hun svinger seg ned Schweigaards gate, og vi vet sommeren er kommet når vi hører at han som tenkte seg til Helgeroa, i stedet ble sittende på Herregårdskroa.

Lillebjørn Nilsen lar et neonlys blinke to ganger som et tegn på at noe viktig er i ferd med å skje. Han lar en utstillingsdokke le og han lar en prostituert jente rusle hjem fra Vippetangen mens hun tenker på sin bror.
Vi møter den kortklipte gutten på feriekoloni, feiebilen i Grønlandsleiret, den enslige kvinnen i Schønningsgate og Freia-uret på Egertorget. Og blir glad i dem alle sammen.

Postkort fra Lillebjørn tar utgangspunkt i en ung gutt og hans ferd gjennom byen det året han fyller 15, skaffer seg gitarbok, får øynene opp for damene og så smått begynner å skrive sanger om dem.

Den unge gutten ledsages av et rikt ensemble av sangere, skuespillere, dansere og musikere.

Vi tas med på en reise gjennom et liv, med fargerike opplevelser og dyrekjøpte erfaringer, gjennom utviklingen av det moderne Norge, til ulike byer og landskaper. Inn i landet og ut i verden, men alltid tilbake. For alle veier fører til Alexander Kiellands Plass.

Urpremiere på Oslo Nye Hovedscenen 8. mars 2012

Med: Marvin Amoroso , Elisabeth Carew , Henriette Faye-Schjøll , Ola G. Furuseth , Marius Graff , Mats Grønner , Helle Haugen , Bentine Holm , Håkon Moe ,
Bibi Nerheim , Espen Leite , Hans Rønningen , Håkon Sigernes , Unni Wilhelmsen , Biniam G. Yhidego , Mikael Aksnes-Pehrson/ Iver Cardas/ Sivert Sivertsen.

Regi: Ivar Tindberg , Musikalsk ansvarlig: Atle Halstensen ,
Koreografi: Jan Nicolai Wesnes , Visuell design: Stian Hole ,
Scenografi: Stian Hole og Ivar Tindberg , Kostymer: Ingrid Nylander ,
Lysdesign: Anders Busch , Lyddesign: Tore Gustavsen , Masker: Thea Hernæs.

Legg til ekstern kalender…