MARK LANEGAN BAND (US) + Creature with the Atom Brain (BE) + The Cubical (UK)


Tre inn i de mørke sjelers magiske verden: Mark Lanegan Band på Rockefeller den 25 februar.

“Som konsertgjenger forventer man å bli beveget av det som skjer på scenen. Når man trer inn i konsertsalens mørke, om det er planlagt eller på impuls, så ligger det et håp om en sjelsettende opplevelse. Hva som skal til for å oppnå dette er vanskelig å forutsi, men et godt tegn på at det er kollektivt i ferd med å skje, er at man kan høre lyden av en knappenål falle i tiden mellom siste tone av en låt svinner hen og første klask fra håndflater tar til. En mann som ofte innbyr til nettopp et slikt scenario er The Night Porter himself, Mark Lanegan. Kjent for sin malmrøst og statiske scenepositur, med nøyaktig det samme grepet på mikrofonstativet, en hånd rundt mikken og en hånd rundt stativet, gjennom hele konserter. Ordknapp, men med en dyp, buldrende stemme som smaker av levd liv, og en magnetisk autoritet av stål bygger han seg fortjent opp en stadig større skare av tilhengere, både blant musikkelskere og musikere. Queens Of The Stone Age, Soulsavers, The Twilight Singers, The Gutter Twins og Isobel Cambell har alle blitt preget av hans fantastiske vokalprestasjoner det siste tiåret.

Mark Lanegan Band slapp “Bubblegum” til strålende anmeldelser i 2004. 8 år seinere, 6. februar 2012, kommer oppfølgeren “Blues Funeral”. Første smakebit fra det nye albumet, singelen “The Gravedigger´s Song” vitner om en Mark Lanegan i meget god form.

Når Mark Lanegan spiller på Rockefeller 25. februar 2012, så er det intet mindre enn en stor begivenhet for alle musikkelskere. En poet for de mørke sjeler, Johnny Cash sin uekte sønn og eneste ekte arvtager, en mann som kan levere barneregler med en patos som kan få voksne menn gråtende ned i knestående (bare hør fantastiske “Sneakers” som handler om en bjørn som foretrekker å gå barbent). Dette er en mann som fortjener en pidestall rett ved siden av Johnny Cash og Tom Waits, og som før eller seinere vil få det. Forvent ikke koselig smalltalk – men gåsehud og våte øyne er nærmest garantert. Du er herved advart og invitert.

Hell Yeah! Mark Lanegan Band på Rockefeller lørdag 25. februar 2012, billetter i salg via Billettservice lørdag 17. desember.“
”315" width="420">

Special guest: The Cubical

Liverpool-bandet The Cubical fikk strålende mottakelse for debutplata, “Come Sing These Crippled Tunes” (2009). Selv Manchesters rampete sønn, Noel Gallagher, måtte innrømme at han likte bandet fra Mersey. Nå er The Cubical klar med sitt andre album, “It Ain´t Human” og i februar besøker bandet Norge igjen!
“It Ain´t Human” innehar samme råskapen og slagkraften som debuten. Liverpool Echo øyner håp for byens musikkscene og mener The Cubical kan være bandet som peker ut en ny retning. En fresh Merseybeat er i ferd med å vokse frem.

Support: Creature with an Atom Brain

www.myspace.com/creaturewit…

Legg til ekstern kalender…