Pamflettlansering: Thatcherismens lærdommer

Manifest Analyse og Forlaget Manifest lanserer pamfletten “Thatcherismens lærdommer” av forsker Simon Reid-Henry. Reid-Henry er britisk ekspert på området, og har nå skrevet for et norsk publikum.

Vel 30 år etter de konservatives store seier i Storbritannia gjør pamfletten regnskap med konsekvensene. Hvilke resultater ga den borgelige politikken Thatcher gjennomførte? Hva var konsekvensene for økonomiske og sosiale forhold? Hva skjedde – og skjer – med ulikheten?

Vi inviterer til frokostlansering i Kjelleren på Litteraturhuset torsdag 2. februar kl. 8.00-9.30.

Simon Reid-Henry presenterer funnene i pamfletten.
Professor Danny Dorling vil snakke om politiske og økonomiske muligheter fremover. Hva kan være løsninger for å skape et samfunn med mer økonomisk likhet?

Pamfletten vil bli delt ut på møtet.

Filmen “Jernkvinnen” om Margareth Thatcher har Norges-premiere 3. februar. Kom på lanseringen for å lade opp med politisk påfyll dagen før!

Simon Reid-Henry er foreleser i samfunnsgeografi ved Queen Mary, University of London og var grunnlegger av Centre for the Study of Global Security and Development. Han skriver om politisk teori og politisk økonomi for blant annet The New Statesman og er tilknyttet PRIO. Hans neste bok heter “Demokratiets tidsalder”.

Danny Dorling er professor i samfunnsgeografi ved Universitetet i Sheffield. Han er ekspert på ulikhet, og har gitt ut flere bøker om temaet, blant annet “Injustice: Why social inequality persists” (2010) og “Fair Play: A reader on social justice” (2011).

Det serveres frokost fra kl. 0745, og det blir anledning til å stille spørsmål.

Påmelding sendes til [email protected].

Velkommen!

Legg til ekstern kalender…