Oslo Palestine Film Festival

Etter en liten ”teaser” under fjorårets Film Fra Sør, i form av en samling sjeldent sette palestinske kortfilmer, sparker initiativtakerne denne helgen i februar i gang den første runden med Oslo Palestina Film Festival. Målet er å komme tilbake årlig og slik tilby filmpu…blikummet i Oslo stadig påfyll av ny og aktuell palestinsk film, i en god blanding av fiksjon og dokumentar. Film Fra Sør er en tett samarbeidspartner, mens det organisatoriske ligger hos produsentene TrAP og PalKom. Programmet er kuratert av den palestinske filmskaperen May Odeh.

I dette første året med festival vil vi introdusere filmer fra både velkjente regissører og fra unge palestinske filmskapere. Gjennom å møte en nasjonal filmarv uten stat vil publikum kunne la seg glede over de paradoksene og spørsmålene som springer ut av dette. Palestinsk film er eksperimentell, fragmentert og internasjonal.

Festivalen ønsker publikum velkommen og lover et variert og spennende filmprogram denne helgen på Filmens hus. Følg med på Cinematekets hjemmesider for oppdatert program og visningstider.

Legg til ekstern kalender…