Bier og blomster, bønder og business

Aldri har så få produsert mat til så mange. Vellykket effektivisering, tenker du kanskje? Men hva gjør det egentlig med maten vår? Og hva er egentlig mat, når alt kommer til alt? Hva vet vi om de komplekse sammenhengene som er fundamentet for vår matproduksjon? At biene – og andre pollinatorer – som har en avgjørende rolle for å opprettholde landbruket – dør i stort antall hele verden over, er et kraftig signal om at noe er galt. Sprøytemidler og monokulturer er påviste årsaker, men kanskje må vi dykke enda dypere inn i problemet: Hvordan påvirkes landbruket av dagens matproduksjon? Hvordan må den grunnleggende tenkningen om landbruket og landbrukspolitikken endres for å løse framtidas utfordringer?

På dette seminaret ønsker vi å se nærmere på disse spørsmålene, og diskutere hvordan vi kan få til en økonomi og en landbrukspolitikk som vil styrke grunnlaget for framtidas matproduksjon. Lyst til å bli med?

Velkommen til foredrag, samtaler og filmfremvisning på Litteraturhuset 13. og 14. januar!

Kafè Oslo serverer lunsj med biodynamiske/økologiske råvarer

Seminaret arrangeres av Biologisk-dynamisk Forening i samarbeid med Oikos – Økologisk Norge og Norges Birøkterlag med støtte fra SLF.

Legg til ekstern kalender…