Human Rights Human Wrongs - Dokumentarfilmfestival

[Bilde]

Den eneste filmfestivalen i Norden som hvert år vier hele sitt program til å belyse den aktuelle menneskerettighetssituasjonen i verden. Festivalen består av opptil 20 dokumentarfilmer, fordelt på fire tema: Ikkevoldelige revolusjoner, Status Illegal, Næringsliv og menneskerettigheter samt Kampen for rettferdighet. De fleste filmene er Norgespremierer.

Human Rights Human Wrongs arrangeres i samarbeid mellom Oslo Dokumentarkino, Menneskerettighetshuset i Oslo og Oslosenteret for fred og menneskerettigheter.

Tirsdag 7.februar sparkes det hele i gang på Vika kino med filmen “How to start a Revolution” etterfulgt av en Q&A med professor Gene Sharp. Sharp er verdens fremste ikke-voldstenker. Hans skrifter er blitt lest av aksjonister over hele verden, fra Den himmelske freds plass i Beijing i 1989 til Tahrir-plassen i Kairo i dag. Sharp er først og fremst opptatt av at ikke-vold er en strategi som virker. Ansikt til ansikt med undertrykkende regimer og deres voldsapparat så kan protestantene bare lykkes om de er smarte nok til å avstå fra vold.

Legg til ekstern kalender…